Ποιοί είμαστε

Στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης εκφράζουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας. Διαδηλώνουμε κατά της κρίσης, κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο υπάρχον σύστημα που κατέστησε τους πολίτες θύματα των τραπεζιτών και των πολιτικών.

Στόχος μας είναι να κατέβουν στην πλατεία οι οικογένειες με τα παιδιά, οι μαθητές, οι νέοι και οι μεγαλύτεροι με αφορμή αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Αυθόρμητα, χωρίς ταμπέλες, χωρίς κόμματα, ομάδες και οργανώσεις.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν και ο πόθος μας για πραγματαική δημοκρατία, δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία για να εκφράσουμε την αγωνία και τους προβληματισμούς μας για το παρόν και το μέλλον. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία γιατί πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς, τους πολίτες, και όχι από τα κόμματα ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Θέλουμε να έχουμε ισότιμο λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας. Χρησιμοποιούμε διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσουμε απόψεις ενώ στη  Συνέλευση των πολιτών,ο καθένας μπορεί να θέσει θέματα προς συζήτηση. Στη Συνέλευση, όλοι μαζί, συνδιαμορφώνουμε τα αιτήματά μας και τις διεκδικήσεις μας. Παράλληλα, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν αλλαγές και κατατίθενται ιδέες και οργανωτικές προτάσεις. Προσπαθούμε να αυτοοργανωθούμε και δημιουργούνται ομάδες για να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

Έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα φύγουμε από την πλατεία μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύουμε ότι δεν είναι δίκαιο να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να εξοφληθούν απεχθή χρέη, χρέη για τα οποία ουδέποτε συναίνεσε ο λαός και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ζητάμε να τιμωρηθούν όσοι καταλήστευσαν το δημόσιο πλούτο και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο. Έχουμε δικαίωμα στην εργασία και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από αυτή, χωρίς να φοβόμαστε διαρκώς την ανεργία. Πιστεύουμε ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων πλουσίων καταδυναστεύοντας τους πολλούς δεν μπορεί πλέον να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί.

Ζητάμε πραγματική δημοκρατία και καλούμε όλους να ενωθούν μαζί μας ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις!

Αγανακτισμένοι πολίτες Πιερίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...