Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μαδρίτη:Τραυματίες σε συγκρούσεις ΜΑΤ-Αγανακτισμένων

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη. Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, προκειμένου να εμποδίσουν μία νέα συγκέντρωση των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το BBC, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Χθες το βράδυ (4/8/2011) εκατοντάδες Αγανακτισμένοι έκαναν πορεία μέσα στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για την περιφρούρηση της πλατείας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλάθα δελ Σιμπέλς, ενώ πολλοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές και σημειώθηκαν συμπλοκές που κατέληξαν στον τραυματισμό περίπου 13 διαδηλωτών και επτά αστυνομικών. Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με ανταποκριτές του BBC, πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη από τα μέσα Μαΐου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Ισπανίας. Οι «Αγανακτισμένοι» διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...