Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ Λ. ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ




Μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας και των παρακρατικών κουκουλοφόρων κατά των συγκεντρώσεων της 28-29/6 με δεκάδες τραυματίες, σειρά είχε ο Δήμαρχος Καμίνης να αναλάβει παρακρατική δράση και να αποπειραθεί να εκκενώσει την πλατεία. Στις 4.00 τα χαράματα της 30.07.2011 έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν τη διαρκή συνάθροιση της πλατείας Συντάγματος. Το πρόσχημα ήταν η παράνομη κατασκήνωση των αγανακτισμένων. Ο Καμίνης, πριν γίνει δήμαρχος, ήταν επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής «Συνήγορος του Πολίτη». Οπότε γνωρίζει, ότι όσοι συγκεντρωμένοι βρίσκονται τις βραδινές ώρες στην πλατεία Συντάγματος εξυπηρετούν τη λειτουργία της συνάθροισης – συγκέντρωσης των αγανακτισμένων και όχι για να διαβιώνουν μόνιμα ή παροδικά.
Περιφρουρούν και φυλάσσουν το αναγκαίο υλικό για τη συνάθροιση, όπως ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γνωρίζει, ότι στην πλατεία Συντάγματος υπάρχει συνάθροιση και όχι ελεύθερο κάμπινγκ όπως ειρωνικά δηλώνει στα υφυπουργεία προπαγάνδας, τα ΜΜΕ. Είναι προφανές, ότι ο Καμίνης εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης που ακόμη και σήμερα κάνει την ανήξερη σχετικά με το τι βία έχει ασκηθεί κατά των αγανακτισμένων. Ο Καμίνης υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που θέλουν να διαλυθεί το κίνημα, ώστε απρόσκοπτοι να χρησιμοποιήσουν τα «αναπτυξιακά» εργαλεία που τους χάρισε η κυβέρνηση όπως ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας, φοροαπαλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις και εισφοροδιαφυγή. Ο τουρισμός πλήττεται από την αστυνομική βία και από την ενορχηστρωμένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παράνομη καταστολή και την απόπειρα διάλυσης της πλ. Συντάγματος με μαέστρο τον Καμίνη και ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους αγανακτισμένους της πλ. Συντάγματος.
ΚΑΙ «ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ» σε όσους πρότειναν για υποψήφιο και στήριξαν τον Καμίνη στις εκλογές ακόμη και αν προέρχονται από την αριστερά και την οικολογία.

Θεσσαλονίκη, 30.07.2011
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ Λ. ΠΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...