Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ! Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας  Παρασκευής


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Φόρο ακίνητης περιουσίας

Ο πρώτος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ο οποίος πλέον είναι μόνιμος), θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη.
Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 ημέρες περιθώριο από την επίδοση του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες από την έγγραφη ειδοποίηση μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η «δημοκρατική» μας κυβέρνηση).
Μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά). Η σύμβαση με τη ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε πάρα πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους κλπ». Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να φοβόμαστε, αν αρνηθούμε ΜΑΖΙΚΑ να πληρώσουμε!
  • Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό της ΔΕΗ.
  • Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!

Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό, ας τελειώνουμε με αυτούς!ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Την έκτακτη εισφορά

  • Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί ως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1%  κάθε μήνα. Π.χ. εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ
  • Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δύο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως, μα κυρίως μπροστά στον στόχο μας: αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω, ακόμα και να τους διώξουμε!
  • Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα.
  • Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς) κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5000 ευρώ και άνω.
  • Επίσης έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΥΟ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες :


·         Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσεις την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξεις την αλληλεγγύη σου σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!
·         Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου :

Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θ’ απαντήσουμε οργανωμένα, όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά. Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του.
Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διάδωσε το! Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!

Μπορούμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.


Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...