Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κίνημα ειρηνικό οι Αγανακτισμένοι


Οι εξεγερμένοι πολίτες αυτοχαρακτηρίζονται 
κίνημα ειρηνικό
 και όχι ανατροπής, πιστεύουν ότι αναβιώνουν τον θεσμό της άμεσης δημοκρατίας και παραδέχονται ότι οι προτάσεις τους, είναι μόνο ως έναν βαθμό ρεαλιστικές.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον, από μια πρωτότυπη... ακτινοσκόπηση των «Αγανακτισμένων» της πλατείας που επιχείρησε η Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος», διενεργώντας δύο παράλληλες δημοσκοπήσεις, μία στην πλατεία Συντάγματος και μία άλλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη δημοσκόπηση της πλατείας Συντάγματος, η οποία διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, συμμετείχαν 643 άτομα που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην εν λόγω πλατεία, ενώ στην άλλη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.208 άτομα από ολόκληρη τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η νέα αυτή μορφή κινητοποίησης, με ειρηνικές και αυτοπεριφρουρούμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες, αναβιώνει τον θεσμό της άμεσης δημοκρατίας.


Από τους πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 15,6% πηγαίνει εκεί κάθε ημέρα, το 27,8% σχεδόν κάθε ημέρα και το 34,2% μία με δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα όμως με την πανελλαδική δημοσκόπηση, καθημερινά δηλώνει ότι «πάει πλατεία» μόνο το 4,3%, το 26,6% δηλώνει ότι πάει λιγότερο συχνά από μία με δύο φορές την εβδομάδα, ενώ η πλειονότητά τους, το 54%, δηλώνει ότι δεν έχει πάει ποτέ!

Από τους αγανακτισμένους πολίτες 22,7% δηλώνουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, 14,2% οπαδοί της ΝΔ και το 21,2% δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

Στην πλειονότητά τους είναι 25-34 ετών (25,3%) και 35-49 ετών (27,4%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (23,8%), δημόσιοι υπάλληλοι (13,7%), ελεύθεροι επαγγελματίες (13,2%), συνταξιούχοι (14,6%), φοιτητές (12,9%) και άνεργοι (13,7%).

Πηγή 
http://ellines-aganaktismenoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...