Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ....ΕΜΕΙΣ...????

Ο Μπερίσα δηλώνει ότι ευγνωμονεί το ΔΝΤ

Αλλά… δε θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι παρά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προτάσεις του για αύξηση των φόρων και εγκατάλειψη της πολιτικής αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

«Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως πιστεύει
ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».

«Το μοντέλο μας λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα και για να αποδείξει την επιτυχία της πολιτικής μείωσης των φόρων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2011, λειτούργησαν 20 νέες επιχειρήσεις στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, δηλαδή 10 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

«Με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως με την πολιτική μείωσης των φόρων, κινούμαστε σε αντίθεση κατεύθυνση, όμως πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο, διότι πραγματικά χάνουμε 10-15 εκατ. ευρώ, αλλά πολλαπλασιάζουμε τις εξαγωγές και την απασχόληση», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την πρόταση για τη μη αύξηση μισθών και συντάξεων, ο κ. Μπερίσα είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του ΔΝΤ, αλλά «το θέμα των αυξήσεων δεν είναι απλά και μόνο μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά η πιο σημαντική επένδυση, διότι είναι επένδυση στον άνθρωπο».

Το ΔΝΤ παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ή να αυξήσει τους φόρους ή να εγκαταλείψει τις πολιτικές αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, ως τις μόνες λύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στο 60%.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/192422/o-berisa-dilonei-oti-eugnomonei-to-dd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...