Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα όπλα η αιτία εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά!

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει ότι η ερμηνεία πίσω από την εμμονή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας προς τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης,Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν συμφωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου! 
Το ομολογουμένως περίεργο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Δημοκρατία, ξεκινά αναφέροντας ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Οι δυο «μεγάλοι» της Ευρώπης μάλιστα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Η κατανομή προκαλεί επίσης ερωτήματα, αφού οι Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού τέταρτης γενιάς Rafale και οι Γερμανοί… άρματα μάχης Leopard (!), ενώ στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται ποιος θα λάμβανε την παραγγελία για τις φρεγάτες οι οποίες επίσης αναφέρονται! Είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο σημείο είτε ο συντάκτης του άρθρου δεν κατανόησε το τι του αναφέρθηκε, αν και το ενδεχόμενο οι πληροφορίες που του μεταφέρθηκαν από τις πηγές να ήταν προβληματικής αξιοπιστίας, δεν είναι αμελητέο.
Το άρθρο – που πολύ μοιάζει με σενάριο – συνεχίζει λέγοντας ότι Γερμανία και Γαλλία δεν είχαν στα χέρια τους υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου να τους διασφαλίζει και επειδή ακολούθησε η «αποπομπή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (dismissal) του πρώην πρωθυπουργού και η ανάδειξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, φοβήθηκαν ότι τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας ήταν στον αέρα, αφού «κανείς δεν αναμένει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και να σκεφτεί την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων τη στιγμή που οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλών έχουν φθάσει επίπεδα χωρίς προηγούμενο, οι συντάξεις θα μειωθούν σε κάτω του ορίου επιβίωσης επίπεδα και τα διάφορα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα σταματήσουν να πληρώνουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!
Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με την εκτίμηση ότι με τα παρόντα στοιχεία είναι δύσκολο να αναμένει κανείς από τον Σαμαρά να υπογράψει τις εγγυήσεις που του ζητούνται ειδικά όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας υπογραφές. Για να συμπληρώσει ο συντάκτης, ότι η πλέον λογική εξέλιξη είναι ο Σαμαράς να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού πρώτα όμως αποσύρει τους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του.
Είναι προφανές ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα κάπου πάσχουν συνολικά, αν και την υπόθεση θα ξεκαθάριζαν δηλώσεις των πρωταγωνιστών του δημοσιεύματος…

http://www.neurope.eu/article/merkel-and-sarkozy-want-samaras-sign-secure-leopard-and-rafale-sales

Πηγή:  http://agramatosvlaxos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...