Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ
 
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
 
Λέγομαι Φλωράς Γιώργος και η μοίρα με έφερε να αντιμετωπίσω την βρώμα των καρτέλ στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (υπόθεση Βιβλιοπωλεία ΦΛΩΡΑΣ κατά καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου, http://www.florasfun.gr/store/res.asp?p=kartel).
Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι (και πολύ πικρά δυστυχώς) τα «προνόμια» που τα καρτέλ απολαμβάνουν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να κατακλέβουν τους Έλληνες Καταναλωτές, δηλαδή όλους μας, με τον πιο αισχρό τρόπο.
 
Αποτέλεσμα: οι τιμές στα ύψη, ενώ η ύφεση μιας διαλύει όλους.
 
ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΑΙΟΣ 2010
Τον Μάιο του 2010 συγκεντρώσαμε 2100 υπογραφές για την πρόταση τιμωρίας και των φυσικών προσώπων που εφαρμόζουν τις παράνομες πρακτικές για τα καρτέλ (διευθυντές κλπ). Η πρόταση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και έγινε νόμος του κράτους. Συμπέρασμα: η οργανωμένη κίνηση πολιτών με σωστά επιχειρήματα μπορεί να πιάσει τόπο.
Διαβάστε σχετικά με τις 2100 υπογραφές εδώ: http://www.adagonismos.gr/thelaw/2100signatures.html
 
ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Έχουμε την εμπειρία από την καταγγελία και την αποκάλυψη του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, την καταγγελία και τιμωρία του καρτέλ των βιβλιοπωλών της Θεσσαλονίκης, την καταγγελία του (υπό σύσταση) καρτέλ των 5 πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι έχουμε δει πολλά από τα «φανερά» όπλα των εγκληματιών αλλά και από τα «αφανή» σε επίπεδο δημοσίου και δικαιοσύνης.
Από τις αρχές του 2011 στηρίζουμε την ιστοσελίδα www.adagonismos.gr με στόχο να μάθει όλος ο κόσμος τα σχετικά με τα καρτέλ πράγματα όπως: ποιοι είναι, τι παρανομίες έκαναν, τις ειδήσεις για τα καρτέλ, ερωτήσεις Βουλευτών για τα καρτέλ και όλα τα σχετικά.
Με ενέργειες μας ενημερώσαμε τους Έλληνες Βουλευτές και την Πολιτική ηγεσία και ως αποτέλεσμα αλλάξανε σημαντικές λεπτομέρειες στον νέο νόμο για τον Ανταγωνισμό που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2011.
Με ενέργειες μας άλλαξε η διαδικασία καθαρογραφής των αποφάσεων για τα καρτέλ στο Διοικητικό Εφετείο με αποτέλεσμα να χάσουν τα καρτέλ 7-8 μήνες χρόνο από την «ησυχία» τους.
Με ενέργειες μας διώχθηκαν ποινικά στελέχη του Δημόσιου Τομέα που έχουν την ευθύνη να κυνηγάνε τα καρτέλ, και που έπραξαν το καθήκον τους πλημμελώς, ευνοώντας τα καρτέλ.
Με ενέργειες μας διώκονται ποινικά σημαντικά στελέχη αλλοδαπών επιχειρήσεων που «τελείως τυχαία» ξέχασε η Ελληνική Δικαιοσύνη να τους ασκήσει ποινική δίωξη. Ανάμεσα τους οι διοικητές της μεγαλύτερης εκδοτικής εταιρείας του κόσμου.
 
ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να συμβάλετε στην περαιτέρω αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτευχθεί καίριο χτύπημα κατά των εγκληματιών που μας κλέβουν καθημερινά και που καταστρέφουν ελληνικές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Η πρόταση που καταθέτουμε συγκεντρώνει συμπεράσματα από την μάχη μας κατά του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και εντοπίζει πλεονεκτήματα που έχουν (τα καρτέλ) και τα οποία θα σταματήσουν αν καταφέρουμε να αλλάξει η νομοθεσία.
Όνειρό μας είναι να δούμε αυτούς τους εγκληματίες, έλληνες και αλλοδαπούς, να τιμωρούνται σκληρά (πραγματική τιμωρία και όχι χάδι) για την καθημερινή κλοπή που μας κάνουν και βεβαίως, εξαιτίας της επικείμενης τιμωρίας, να σταματήσουν να μας κλέβουν (καύσιμα, τρόφιμα, οικοδομικά υλικά, υπηρεσίες, βιβλία και τόσα άλλα).
 
ΣΤΟΧΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Στόχος μας είναι την φορά αυτή να ξεπεράσουμε τις 5.000 υπογραφές. Στόχος μας είναι να πούμε στην πολιτική ηγεσία ότι είμαστε πολλοί και ότι δεν ανεχόμαστε πλέον τα καρτέλ να μας κλέβουν και η Πολιτεία να τους λεει και μπράβο (επειδή με τα κλεμμένα χρήματα απασχολούν εργαζομένους ή επειδή οι πολυεθνικοί κλέφτες κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα).
Η διαδικασία συλλογής υπογραφών θα διαρκέσει έως το τέλος Ιανουαρίου 2012. Στην συνέχεια θα αποστείλουμε την πρόταση μας, μαζί με όλες τις υπογραφές, στην πολιτική ηγεσία, σε όλους του Έλληνες Βουλευτές και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Θα δράσουμε όπως πρέπει ώστε να πιέσουμε η πρότασή μας να γίνει νόμος του κράτους.
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
1.      Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα διαβάσετε την πρόταση για αλλαγής της νομοθεσίας και θα υπογράψετε ηλεκτρονικά
3.      Κάντε κλικ στο PETITION LETTER για να διαβάσετε τις προτάσεις μας
4.      Αν συμφωνείτε με τις προτάσεις μας συμπληρώστε στο αριστερό μέρος της οθόνης επώνυμο, όνομα, email και πατήστε SIGN.
5.      Αν θέλετε, προαιρετικά, συμπληρώστε και τον λόγο που θέλετε και στηρίζετε την πρόταση με την υπογραφή σας (κάνοντας κλικ στο Add a reason (optional))
 
Στείλτε τον σύνδεσμο σε όλους τους φίλους σας προσκαλώντας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Για να υπογράψετε δηλώνετε το email σας. Στην διάρκεια της συλλογής των υπογραφών θα σας στείλουμε σχετικά ενημερωτικά (όχι διαφημιστικά) μηνύματα για να μείνετε ενήμεροι για την προσπάθεια μας. Σε καμία περίπτωση τα emails σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό (τα οποία άλλωστε δεν παίρνουμε στην κατοχή μας αλλά βρίσκονται στην σελίδα που φιλοξενεί την συλλογή υπογραφών).
Η συλλογή υπογραφών δεν προϋποθέτει καμία καταβολή χρημάτων σε κανέναν και σε καμία περίπτωση, είναι διαδικασία χωρίς κόστος. Η ιστοσελίδα www.change.org που φιλοξενεί δωρεάν την διαδικασία συλλογής υπογραφών είναι ξένη προς εμάς και ίσως να εμφανίζει διαφημίσεις από τις οποίες ουδέν όφελος έχουμε.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
 
ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Να γίνει υποχρεωτική η κάλυψη της δαπάνης νομικής υποστήριξης μιας καταγγελίας από το Επιμελητήριο στο οποίο ανήκει ο καταγγέλων ή το συλλογικό όργανο αυτού.
Στις περιπτώσεις αυτές, που την καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την καταθέτει Επιμελητήριο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάζει την καταγγελία κατά προτεραιότητα, ανάλογη με την προτεραιότητα που δίνει (με βάση τον νόμο) στις καταγγελίες του Υπουργού Ανάπτυξης.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Τα έσοδα των Επιμελητηρίων είναι από τα μέλη τους και προσφέρονται ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα τους. Η κάλυψη της δαπάνης νομικής υποστήριξης με την χρήση εξειδικευμένων γραφείων θα διευκολύνει στα μέγιστα την μάχη κατά των καρτέλ και θα κόψει από τα καρτέλ το πλεονέκτημα να τα βάζουν με οικονομικά αδυνάτους.
 
ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Με την ισχύουσα νομοθεσία για τα φυσικά πρόσωπα των εταιρειών που θα εφαρμόσουν εναρμονισμένη πρακτική (οριζόντιο καρτέλ) προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δυο ετών. Η ποινή είναι ικανοποιητική.
Να ισχύει το ανάλογο για κάθε παράβαση των καρτέλ, για κάθε παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού και όχι μόνο για την οριζόντια εναρμόνιση. Δηλαδή να ισχύσει και για την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και για την εφαρμογή παράνομων όρων στα συμβόλαια συνεργασίας και γενικά για κάθε παράβαση της νομοθεσίας περί ελευθέρου Ανταγωνισμού.
Τα αδικήματα περί ανταγωνισμού, λόγω της ειδικής τους φύσης (το αποτέλεσμα είναι να γίνεται «κλοπή» χιλιάδων καταναλωτών μεσω της υπερτιμολόγησης που καταφέρνει η καταχρηστική πρακτική) είναι ιδιαιτέρως ειδεχθή
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Τα στελέχη των πολυεθνικών για το μόνο που ανησυχούν είναι η προσωπική τους ευθύνη. Τα πρόστιμα τους είναι αδιάφορα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην καθίσουν στο σκαμνί. Άρα η πρόβλεψη ποινής φυλάκισης θα είναι μέτρο ιδιαίτερα αποτρεπτικό.
 
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων προσώπων των καρτέλ ξεκινάει αμέσως με την αποστολή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Εισαγγελία. Προτείνουμε όπως η άσκηση της ποινικής δίωξης αυτής να γίνεται με ειδική διαδικασία «εξαιρετικά κατεπειγόντως». Να γνωρίζουν τα φυσικά πρόσωπα ότι η ποινική τους δίωξη δεν θα καθυστερήσει, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας έως ότου τελεσιδικήσει.
Η ποινική δίωξη των φυσικών προσώπων, από την ώρα που η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης είναι τουλάχιστον έξι μήνες, σημαίνει ότι το αδίκημα εμπίπτει στον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό πρόσωπο θα διωχθεί όχι μόνο για παράβαση του Ν3959/2011 (περί ελεύθερου ανταγωνισμού) αλλά και για παράβαση του νόμου 3691/2008 (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα στέλνει στην Εισαγγελία πλήρη δικογραφία και όχι απλά την απόφασή της. Στην δικογραφία θα συμπεριλαμβάνει τα λεπτομερή στοιχεία των υπευθύνων φυσικών προσώπων που διοικούσαν τα καρτέλ τον χρόνο που παρανομούσαν, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να επιταχυνθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ταχεία ποινική δίωξη θα αποθαρρύνει τα φυσικά πρόσωπα των καρτέλ στο να διαπράξουν τις παράνομες πράξεις τους.
 
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Πάντα στο πνεύμα της σκληρής τιμωρίας των υπευθύνων των καρτέλ, θα πρέπει να προβλεφθεί στον η μη παραγραφή των αδικημάτων των ανταγωνισμού.
Μάλιστα αυτό γίνεται ακόμα περισσότερο αναγκαίο στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να αφήνει επισήμως στην άκρη υποθέσεις, που ναι μεν είναι αποδεδειγμένα παρανομίες, αλλά επειδή δεν είναι μεγάλης σημαντικότητας δεν θα τις εξετάζει κατά προτεραιότητα. Αν δηλαδή κάποιος κάνει σήμερα μια καταγγελία που αφορά παραβάσεις τριών ετών πριν, επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα την αφήσει στην άκρη, όταν κάποτε εξεταστεί, πχ σε 4 χρόνια, όλα τα ποινικά αδικήματα θα έχουν παραγράφει.
Το ελάχιστο που μπορεί να προβλέψει ο νομοθέτης είναι η πρόβλεψη για διακοπή της παραγραφής των ποινικών ευθυνών για τα φυσικά πρόσωπα από την ώρα που ξεκινάει η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με κάθε καταγγελία, θα κάνει κάποια διαδικασία που θα αποφασίσει η οποία θα σταματάει την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων, διαδικασία που θα λαμβάνει υπόψη της την μυστικότητα που πρέπει να έχει κάθε υπόθεση.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Αν επιτευχθεί διακοπή της παραγραφής τότε αυτό θα σημαίνει ακόμα βαρύτερες ποινικές ευθύνες για τους εγκληματίες των καρτέλ, άρα ακόμα περισσότερη αποτροπή της κλοπής των καταναλωτών.
 
ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποστέλλει τις αποφάσεις της στην Εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης. Προτείνουμε να στέλνει τις αποφάσεις και στην Αρχή για την Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές Δραστηριότητες (Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) στις περιπτώσεις όπου ενεργοποιείται ο σχετικός νόμος (σήμερα στην οριζόντια εναρμόνιση).
Η Αρχή για το Μαύρο Χρήμα θα πρέπει άμεσα να δράσει και να δεσμεύσει την περιουσία που παράνομα αποκτήθηκε από νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα. Ο νόμος 3691/2008 είναι πολύ ισχυρός και στην περίπτωση των καρτέλ οδηγεί σε δέσμευση των παράνομων κερδών του νομικού προσώπου (αλλά και των φυσικών προσώπων που είχαν την ευθύνη) για όλο το διάστημα που παρανόμησε. Για παράδειγμα, αν αυτά είχαν γίνει για την Γερμανική Siemens (η οποία παραβίασε βάναυσα το δίκαιο του ανταγωνισμού) θα είχαν δεσμευθεί όλα τα κέρδη των ετών που παρανομούσε ως προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ανάλογα η Αρχή για το Μαύρο Χρήμα θα δεσμεύσει όλα τα κέρδη των φυσικών προσώπων των καρτέλ που συμμετείχαν στις παράνομες δράσεις.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Το καρτέλ θα απολέσει αμέσως τα παράνομα κέρδη του κατά συνέπεια θα έχει ισχυρή αποτροπή από το να παρανομήσει. Το ίδιο ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα που εκτελούν τις παρανομίες αφού και αυτά θα χάσουν ότι κέρδισαν (μπονους κλπ).
 
ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Από την εμπειρία είναι φανερό ότι τα καρτέλ έχουν απίστευτους πόρους και τους δαπανούν ώστε να μην μπορεί εύκολα κάποιος να τους χτυπήσει. Ο μικρός και αδύναμος που θέλει να τους κυνηγήσει δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να απασχολήσει καλά δικηγορικά γραφεία με αποτέλεσμα να τον τυλίγουν τα καρτέλ σε «μια κόλλα χαρτί».
Να δοθεί το 5%-10% του προστίμου ως αμοιβή σε αυτόν που θα καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μια ή περισσότερες εταιρείες για καταχρηστικές πρακτικές που παραβιάζουν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Το κίνητρο θα είναι ισχυρό για κάποιον να καταγγείλει ένα καρτέλ (εναρμονισμένες πρακτικές ή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ή παράνομοι όροι στα συμβόλαια). Εκτός από το οικονομικό όφελος που του αρμόζει λόγω της δράσης του καρτέλ θα έχει οικονομική ευχέρεια (αν το επιθυμεί) για να χρησιμοποιήσει το καλύτερο δικηγορικό γραφείο (το οποίο με αυτό το ενδεχόμενο θα αναλάβει εργολαβικά την υπόθεση). Είναι αυτονόητο ότι για να λάβει αμοιβή δεν θα αρκεί η απλή καταγγελία αλλά η συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε όλα τα στάδια της διαδικασίας (έως και το ΣτΕ) ώστε να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί το καρτέλ.
 
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Άμεση ψήφιση νομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των καρτέλ. Βασικά σημεία του νομοσχεδίου:
Καμία παραγραφή για τις αξιώσεις των θυμάτων μιας ή περισσοτέρων εταιρειών που παραβίασαν το δίκαιο του ανταγωνισμού.
Τοκοφορία της ζημίας από την στιγμή της δημιουργίας αυτής και όχι από την κατάθεση της αγωγής.
Ειδικό τμήμα εντός της Επιτροπής Ανταγωνισμού το οποίο θα συνεργαστεί με τους καταγγέλοντες παρέχοντας πλήρη υποστήριξη στην κατάρτιση της αγωγής, ειδικά στην παροχή των οικονομικών δεδομένων που είναι δύσκολο έως αδύνατο στα θύματα του καρτέλ να αποκτήσουν. Το κόστος παροχής της υπηρεσίας αυτής θα καλυφθεί από τα έσοδα που θα αποκτήσουν τα θύματα του καρτέλ από τις αγωγές τους.
Ταχεία εκδίκαση των αγωγών των θυμάτων των καρτέλ από τα Δικαστήρια. Από την ώρα της κατάθεσης της αγωγής, ορισμός συζήτησης εντός τριών μηνών, έκδοση απόφασης κατά προτεραιότητα, ανάλογα και στην Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και στην ενδεχόμενη προσβολή της εφετειακής απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε κάθε στάδιο η διαδικασία θα εκτυλίσσεται ταχύτατα ώστε το πολύ σε 18 μήνες από την κατάθεση της αγωγής να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πλήρως αποτρεπτική διαδικασία για τα καρτέλ αφού ξέρουν ότι άμεσα θα αποζημιώσουν πλήρως όσους έπληξαν και μάλιστα με την στήριξη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην παροχή των οικονομικών στοιχείων.
 
ΤΑΧΕΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣτΕ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Ειδική διαδικασία με την οποία οτιδήποτε σχετίζεται με υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα εκδικάζεται σε βαθμό εξαιρετικά επειγόντως από τα δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο (αναφορικά με τα πρόστιμα και την καταβολή τους), Συμβούλιο της Επικρατείας).
Ο προσδιορισμός της συζήτησης θα γίνεται σε ένα μήνα από την κατάθεση των δικογράφων και οι αποφάσεις θα εκδίδονται κατά προτεραιότητα.
Ήδη ο νέος νόμος ορίζει την δημιουργία ειδικού τμήματος στο Διοικητικό Εφετείο για τις υποθέσεις αυτές, άμεση ενεργοποίηση αυτού.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Τα καρτέλ σήμερα εκμεταλλεύονται τις καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης προς όφελος τους. Με τον τρόπο αυτό και η Δικαιοσύνη θα αποδίδεται (ώστε να μην διαμαρτυρηθεί κανείς) αλλά και το πλεονέκτημα του χρόνου θα εξαφανίζεται για τα καρτέλ.
 
ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Ήδη στο Διοικητικό Εφετείο οι αποφάσεις που σχετίζονται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθαρογράφονται ταχύτατα με ευθύνη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κοινοποιούνται κατά προτεραιότητα στις εταιρείες που προσέφυγαν κατά αυτών. Ανάλογη διαδικασία να ισχύει υποχρεωτικά για κάθε σχετική υπόθεση σε κάθε στάδιο της Δικαιοσύνης (ποινικά δικαστήρια, διοικητικά δικαστήρια, ανώτατα δικαστήρια).
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Μηδενισμός απώλειας χρόνου για την τιμωρία των καρτέλ.
 
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΗ
Έλεγχος πόθεν εσχες για όλα τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εξετάζουν υποθέσεις καρτέλ και τα οποία έχουν ρόλο κλειδί στην τιμωρία ή μη ενός καρτέλ και στην έγκαιρη δράση για την τιμωρία αυτού. Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται σε βαθμό δεύτερου βαθμού συγγένειας των στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Πλήρης απαγόρευση για εργασία, σε συγκεκριμένες θέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπαλλήλων που έχουν συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με πολιτικά πρόσωπα. Εάν προκύψει τέτοια σχέση άμεση μετάθεση του εργαζομένου σε άλλο πόστο.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Αποτροπή των καρτέλ να «συνεργαστούν» αθέμιτα με στελέχη της διωκτικής τους αρχής μέσω πολιτικών διασυνδέσεων.
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
Φλωράς Γιώργος
Δεληγιώργη 55 Αθήνα 10437 τηλ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...