Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Αυτά ήταν τα αιτήματα που στις 25 του Μάη έβγαλαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στις πλατείες όλης της χώρας χτίζοντας ένα νέο κίνημα προϊόν της ανάγκης, της οργής και της αγανάκτησης όλων μας, για να φέρει ξανά την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.
Ένα κίνημα που έβαλε σαν βασικό στόχο να φύγει το σάπιο πολιτικό σύστημα της κλεψιάς, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, της κοροϊδίας, του ξεπουλήματος και μαζί του να φύγουν Μνημόνιο, Τρόικα, ΔΝΤ, Χρέος.
Ένα κίνημα που κατάφερε να αφυπνίσει συνειδήσεις, να ενώσει όλους όσους σήμερα θίγονται, να ανοίξει συζητήσεις ενάντια στους μονόδρομους, να τρομάξει τους αντιπάλους, να ανατρέψει σχεδιασμούς, να γίνει καταλύτης εξελίξεων.
Ένα κίνημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και όλο τον κόσμο με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα, την επιμονή και την αποφασιστικότητά του. Γι’ αυτό και συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε, δέχτηκε άγρια καταστολή.
Μέσα από τις μεγάλες μάχες που ήδη δώσαμε στο πλαίσιο αυτού του πολιτικοκοινωνικού κινήματος των πλατειών συνειδητοποιούμε ότι ο αγώνας μας θα είναι μακρύς. Είμαστε ακόμα στην αρχή και ο δρόμος δεν υπάρχει, τον φτιάχνουμε περπατώντας τον.
Αυτοί είναι ακόμα εδώ και θα εξακολουθούν να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς. Τις προηγούμενες μέρες είδαμε την κυβέρνηση, λοιδορώντας τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές, την κοινωνία, να ανοίγει το δρόμο στις επιχειρήσεις για την εμπορευματοποίηση της παιδείας και να φιμώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την πολυφωνία και την ελεύθερη έκφραση απόψεων εντός των ιδρυμάτων με την κατάργηση του ασύλου. Είδαμε να ποινικοποιούν μαζικά το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» κατά των διοδίων. Και έπεται συνέχεια. Η φοροεπιδρομή και οι έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα, αυτοκίνητα από το Σεπτέμβρη, το ενιαίο μισθολόγιο, η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση των τεκμηρίων, ο νέος ασφαλιστικός νόμος, οι αλλαγές στα αυθαίρετα κ.ά. είναι μέτρα που θα χειροτερεύσουν την κατάσταση της κοινωνίας ακόμη πιο δραματικά.
Για όλα αυτά θα πάρουν την απάντηση που πρέπει.
Στις 3 Σεπτέμβρη ξαναγυρίζουμε στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα και ξεκινάμε μια μεγάλη λαϊκή διαβούλευση για να απαντήσουμε σε προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας, να βρούμε τρόπους επίλυσης και να αποφασίσουμε δράσεις που θα περιέχουν τη φιλοσοφία της άμεσης δημοκρατίας και θα μας ενώνουν όλους.
Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη: το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία αν δεν απαλλαγούμε από το χρέος, τους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών καθώς και όσους μας εκμεταλλεύονται. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας χρειαζόμαστε όλοι και όλες και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά αξίζει να τον πορευτούμε πέρα απ’ τους αδιέξοδους μονόδρομους που μας παρουσιάζουν οι κυβερνώντες, οι κατ’ επάγγελμα διαμεσολαβητές και τα παπαγαλάκια τους.
Ή εμείς ή αυτοί!
Καιρός να φύγουν!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Σάββατο 3 Σεπτέμβρη όλοι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.
Συναυλία με τους Βασίλη Αυθαίρετο και Γιώργο Βαλιάκα.

συνέλευση αγανακτισμένων κεντρικής πλατείας Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...