Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Περισσότεροι από 200 κάτοικοι του Ακρωτηρίου που συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας συμπολιτών μας, σε δύο διαδοχικές Λαϊκές Συνελεύσεις στην πλατεία των Κουνουπιδιανών στις 22 και 26 Σεπτεμβρίου διακήρυξαν την απόφασή τους να μη δεχτούν να πληρώσουν τα αντισυνταγματικά, άδικα και παράλογα νέα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόϊκα στους Ελληνες, επιχειρώντας να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά, να τους αφαιρέσει με δικτατορικό τρόπο περιουσίες και να τους ακυρώσει κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Συμφώνησαν ότι θέλουν την άμεση κατάργηση των μέτρων αυτών καθώς και των υπο συζήτηση επιπλέον μέτρων. Διαπίστωσαν την ανάγκη να οργανωθούν για να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να καταβάλλουμε τις έκτακτες εισφορές και τα τέλη, απειλούμενα με συνέπειες που θα καταστήσουν αφόρητη την καθημερινότητά τους. Η ακρίβεια, οι μειώσεις μισθών, οι δανειακές υποχρεώσεις, οι επαπειλούμενες απολύσεις και η ανεργία επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Ετσι, οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί έξω από την Εφορία και να παραδώσουμε τα εκκαθαριστικά σημειώματα της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος στον Εφορο της Β’ Δ.Ο.Υ. Χανίων, σε μία συμβολική κίνηση άρνησης πληρωμής.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει ομαδική προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του ειδικού τέλους ακινήτων όταν και αν αυτό έρθει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου έχουν τη δεδηλωμένη συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων που έστειλε εκπρόσωπό του για να ενημερώσει τη Συνέλευση.
Η συντονιστική επιτροπή της Συνέλευσης συμφώνησε ότι θα στηρίξει κάθε δράση διαμαρτυρίας από πολίτες και φορείς των Χανίων ενάντια στην καταστροφική πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και καλεί όλους τους Χανιώτες την Πέμπτη 8 π.μ. να καταθέσουν στην Εφορία τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.


http://akrotiri-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...