Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ Να αρνηθούμε τον κεφαλικό φόρο της Έκτακτης Εισφοράς /Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Να αρνηθούμε τον κεφαλικό φόρο της Έκτακτης Εισφοράς
Η κυβέρνηση και η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) με όχημα τους τα «μνημόνια» & τα «μεσοπρόθεσμα» καταργούν κεκτημένα πολλών δεκαετιών, γυρίζουν την κοινωνία μας πολλά χρόνια πίσω και διαλύουν συστηματικά κάθε οικονομική δραστηριότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους.
Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους (τραπεζίτες, χρηματιστές & μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο) δε διστάζουν να ξεπουλήσουν κάθε τι δημόσιο που μπορεί να πουληθεί και δεν έχουν ενδοιασμούς στο να ξηλώσουν το όποιο κοινωνικό κράτος.
Μέσω της έκτακτης εισφοράς παραβιάζουν για άλλη μια φορά το Σύνταγμα (το οποίο προβλέπει ρητά στο άρθρο 4 παρ. 5 : «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους») και επιτίθενται στο ήδη πενιχρό εισόδημα μας.


Ο επί της ουσίας κεφαλικός αυτός φόρος αποτελείται από:
• έκτακτη εισφορά για όλους τους φορολογούμενους πολίτες με δηλωθέν εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω, αναδρομικά από το 2010 και για κάθε χρόνο,
• τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες εργαζόμενους (ακόμη και αυτούς με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως εισοδήματος ακόμα και αυτούς με μηδενικό),
• έκτακτη εισφορά σε όλα τα ακίνητα, η οποία με ισοπεδωτικό και άδικο τρόπο (μέσω ΔΕΗ) θα επιβαρύνει ακόμα παραπάνω τη λαϊκή κατοικία.
Πρόκειται για άδικα, αντισυνταγματικά και ανήθικα χαράτσια, στην κατεύθυνση της φυσικής εξόντωσης του λαού μας (ελλήνων & μεταναστών, εργαζόμενων & συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και άνεργων) που ήδη έχει δρομολογηθεί.
Επειδή το θέμα μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, πρέπει όλοι μαζί οργανωμένα και στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης να αντιταχθούμε σε αυτά έμπρακτα και δυναμικά
Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους επαγγελματιών, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, επιστημόνων σε συντονισμό για έγκαιρη ενημέρωση όλων των μελών τους σε μια κατεύθυνση συλλογικής άρνησης πληρωμής και μαζικών προσφυγών στη δικαιοσύνη.
Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, όπως και οι λαϊκές συνελεύσεις σε άλλες πόλεις και γειτονιές, οργανώνει τρόπους μαζικής αντίδρασης και συλλογικής δράσης, και καλεί τον καθένα να συμμετάσχει και να συμβάλλει στις δράσεις αυτές.

Δεν φεύγουμε από δρόμους και πλατείες αν δεν φύγουν κυβέρνηση –ΕΕ - ΔΝΤ
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση.
Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας
Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

Δεν τα φάγαμε μαζί,
δεν χρωστάμε,
δεν πουλάμε,
δεν πληρώνουμε.

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...