Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας- Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Στην καθημερινή βαρβαρότητα και λεηλασία της ζωής μας από το σύστημα της υποδούλωσης και της εκμετάλλευσης που κυριαρχεί, αυξάνεται η εμφάνιση βίαιων ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, το απόγευμα, η παρακρατική φασιστική οργάνωση της χρυσής αυγής έκανε εξόρμηση με εφημερίδα και προκήρυξη στο μετρό του Αγ. Αντώνη όπου σε συνάντησή της με αντιφασίστες τραμπούκισε, ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αντιφασίστας. Η επιλογή της πόλης μας δεν έγινε τυχαία.

Η ιδεολογία του φασισμού και της ακροδεξιάς αξιοποιεί πολιτικά την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, στοχεύοντας στην υπονόμευση και επίθεση των μεταναστών και των κοινωνικών αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στις γειτονιές.

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καταδικάζει τη δολοφονική φασιστική επίθεση στην πόλη μας και αντιστέκεται στην κρατική τρομοκρατία, στο φασισμό και τον ρατσισμό με κοινωνική αλληλεγγύη. Στον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που ζούμε αγωνιζόμαστε μαζί ντόπιοι και μετανάστες για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Να πάρουμε τη ζωή και τις αποφάσεις στα χέρια μας.
Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά.

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου συζήτησε για τη φασιστική επίθεση της χρυσής αυγής στο Περιστέρι αλλά και για τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τόσο στα δυτικά όσο και γενικά. Κατέληξε να βρεθεί στην πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί για αντιφασιστική παρέμβαση στην πόλη. Σχετικά με τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν το Σάββατο 3/9, στο Περιστέρι, η συνέλευση εκτίμησε ότι δεν της αντιστοιχεί να κατέβει σε κανένα από τα δύο καλέσματα με δικό της μπλοκ και κατέληξε να κατέβει ατομικά και όχι συλλογικά στις αντίστοιχες πορείες.

Επίσης η συνέλευση αποφάσισε να συμμετέχει στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη με δικό της μπλοκ και πανό. Προσυγκέντρωση στο μετρό Αγ. Αντώνη, στις 6.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...