Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Στο αυτόφωρο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο



Στο αυτόφωρο οδηγούνται από 1 Αυγούστου όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω από 5.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα τωνΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Υπενθυμίζεται ότι από 1 Αυγούστου  το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

- Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των  10.000  ευρώ, για τις οποίες μέχρι την 31.3.2011.  δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.
Με το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ζητείται εκ μέρους των Δικαστικών Τμημάτων των Δ.Ο.Υ,  να αποσταλούν  άμεσα ειδοποιητήρια, ή να γίνει ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία με τους φορολογούμενους προκειμένου να ειδοποιηθούν  ότι εάν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προβλέπεται η σύλληψη, η αυτόφωρη διαδικασία και η απαγγελία ποινών.
Υπενθυμίζεται ότι με το πολυνομοσχέδιο- σκούπα του εφαρμοστικού νόμου, προβλέπεται η ανάθεση ελέγχου των φορολογουμένων σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες , ενώ έχει προαναγγελθεί ότι οι πρώτοι που θα ελεγχθούν είναι  οι  μεγαλοφειλέτες.
Να σημειωθεί ότι με την νέα ρύθμιση περί περαίωσης,  οι οφειλέτες μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...