Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Απάντηση - Ανοικτή Επιστολή στον Εκδότη Εφημερίδας Χατζηιωάννου Γιάννη σχετικά με τα σχόλια του για τους Αγανακτισμένους της Πιερίας

Κύριε Χατζηιωάννου, επειδή λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε σ΄αυτή την πόλη, αφού σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας στους αγανακτισμένους πολίτες της Κατερίνης και υιοθετήσω την αγωνία σας για μικρή συμμετοχή πολιτών, σας προτείνω να διαλέξετε μετερίζι.

΄Όχι ανάμεσα στον χρεοκωπημένο απάνθρωπο καπιταλισμό όπως το ζούμε αφ΄ενός, ούτε στον ξεπερασμένο αριστερισμό όπως αναφέρεται σε άρθρο σας (8/7/2011) στη στήλη «ΕΝ ΨΥΧΡΩ» της εφημερίδας Ημερησία  αφ΄ετέρου. ΑΛΛΑ με τους πολίτες και την κοινωνία ή με τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους που κατοικοεδρεύουν εναλλάξ στο Μαξίμου και όπου δει εξουσίας καλύβι !

Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε !  Εκδότης είστε, πολιτικό κριτήριο διαθέτετε, πάρτε υπόψη και το γεγονός ότι είναι ώρα να διαλέξει κανείς ή με το Θεό ή με το Διάβολο.

Ελάτε με την πολιτική σας ευαισθησία και στηρίξτε το κίνημα των αγανακτισμένων  (για να μη ξεστρατίσει), γυρίστε την πλάτη στις κρατικές διαφημίσεις, πάρτε αποστάσεις ουσίας από τον πολιτικό παραγοντισμό.

Κι εμείς είμαστε έτοιμοι όλοι, αριστεροί και δεξιοί και κυρίως κυβερνητικοί ψηφοφόροι που είμαστε (κάθε βράδυ  από τις 25/5) στην πλατεία, κάθε Τετάρτη βράδυ πλέον, να μοιραστούμε μαζί σας το έχειν μας.

΄Ο,τι έχουμε ακόμη, αποκτημένο με κόπο, σε μια χώρα και μια πόλη που υποθήκευσε και ξεπουλά δημόσια περιουσία, όνειρα, ήλιο και θάλασσα, βουνά και δρόμους, αρχαιολογικούς χώρους, ενέργεια και κοινωνικά αγαθά !

Πουλιέται η ζωή μας και εμείς μαζί και αν δεν το καταλάβατε και εσείς !

Την πένα σας λοιπόν, την κοινωνική σας ευαισθησία και ελάτε χωρίς πολιτικό savoir vivre, χωρίς κουρτινάκια, χωρίς κυκλικές αδιέξοδες καταγγελίες, να συζητήσουμε για όλα τα τοπικά θέματα που είναι εφαρμογή και συνέπεια των κεντρικών πολιτικών επιλογών και όλα τα κεντρικά ζητήματα ως αγανακτισμένοι, μέρος ενός πανελλαδικού κινήματος στο οποίο συμμετείχε ή συμμετέχει μέχρι το 60% της ελληνικής κοινωνίας και αγκαλιάζεται με θετικές κρίσεις από το 92% της κοινωνίας, κατά τις δημοσκοπήσεις.

Αρνούμαι να σας τοποθετήσω στο 8% που λέει ΝΑΙ στο μνημόνιο, ΝΑΙ στην αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών, ΝΑΙ στο θάνατο της κοινωνίας.


Ραπτοπούλου Γιώτα
Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας
Και Αγανακτισμένος Πολίτης


Υ.Γ.: Ελπίζω να μου επιτρέπετε να αγανακτώ για την κατάντια της χώρας μου και της ζωής μου !  Πάρτε υπόψην  επίσης ότι ανήκω σε μια αριστερά και μια φιλοσοφία ουμανιστική.  Νοιάζομαι για τον πλανήτη, για την Ευρώπη, για τη χώρα μου, για την πόλη μου, για τη γειτονιά μου.
Επίσης είμαι πεπεισμένη και σίγουρη ότι δεν υπάρχει χαρά και ευτυχία ατομική σ΄ένα κοινωνικό νεκροταφείο.
Θα έχετε υπόψη  σας το Θούριο του Ρήγα
«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά 40 χρόνια σκλαβιά … ¨»  στο ΔΝΤ και πτωχοί  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...