Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Αθανάσιος Καραμπέλης   
Αθήνα,  4 Ιουλίου 2011

Ο λαός τώρα πια ξύπνησε, γέμισε τις πλατείες, πήρε την μοίρα του στα χέρια του.
Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες που από τις 25 Μαΐου έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας. Ενωμένοι, παρά τις διαφορετικές μας αφετηρίες και αντιλήψεις, και αποφασισμένοι να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, νέοι και ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, που αντιμετωπίζουμε τον εμπαιγμό και την διάψευση των προσδοκιών μας, την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την υποβάθμιση της ζωής μας, την κατάργηση κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμε την ακύρωση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου και την ανατροπή της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας δεν θα δοθούν από τους ποικιλώνυμους –ισμούς, δογματισμούς και ιδεοληψίες, ούτε από την δήθεν δημοκρατία της κομματοκρατίας, δεν θα δοθούν από τη σημερινή κοινοβουλευτική δικτατορία και την δικτατορία των αγορών και του χρήματος,  δεν θα δοθούν από το πολιτικό σύστημα που έχει τεράστια ευθύνη γιατί είναι από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν εδώ.

Οι λύσεις στα προβλήματά μας θα δοθούν μόνο από εμάς.
Τώρα ήρθε ο καιρός για τον κάθε ένα να γίνει ενήλικος, να πάρει την τύχη του στα χέρια του, να γίνει Πολίτης, ελεύθερος Άνθρωπος της νέας Εποχής. Για να θεμελιώσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία του Ανθρώπου, με τις ειρηνικές επαναστάσεις της Νέας Εποχής, της Εποχής του Ανθρώπου.
Ωρίμασε πλέον ο καιρός, όχι για την κατάκτηση, αλλά για την απελευθέρωση των συνειδήσεων.
Γιατί η μάχη δίνεται, και θα κερδηθεί, στο φαντασιακό των ανθρώπων.

Όχι με τον επαναποικισμό του ανθρώπινου φαντασιακού με παλιές ή νέες ιδεολογίες, αλλά με την απελευθέρωσή του, αυτό είναι το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, και θα κερδίζεται συνεχώς, ξανά και ξανά, και κάθε μέρα από την αρχή, για να κερδηθεί και πάλι από όλο και περισσότερους παντού στον κόσμο.
Η θεμελίωση της πολιτικής ελευθερίας του λαού ως κυρίαρχου προϋποθέτει και συνεπάγεται και την οικονομική και κοινωνική του απελευθέρωση.
Η εξουσία πηγάζει από το λαό, και ασκείται στο όνομα του λαού, αλλά ερήμην του και σε βάρος του.
Και επειδή την καλύτερη για όλους τους πολίτες λύση στα κοινά τους προβλήματα, δηλ στα πολιτικά προβλήματα της πόλης τους, δηλ του Δήμου ή του Δ.Δ. τους, την γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι οι πολίτες, και άρα μόνο οι ίδιοι οι πολίτες νομιμοποιούνται να κάνουν αυθεντικά πολιτική, κανένας άλλος για λογαριασμό τους,
Γι’  αυτό πρέπει η εξουσία να ασκείται από τον ίδιο τον λαό, μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να αποφασίζει και να νομοθετεί το γενικό συμφέρον.
Απαιτούμε έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης που να στηρίζεται στις λαϊκές συνελεύσεις, την άμεση δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Η Άμεση Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ελευθερίας και αξιοπρέπειας για όλους τους ανθρώπους, θεσμοθετεί δίκαιη πολιτεία, την Πολιτεία των ίσων, η οποία στη θέση των σημερινών σχέσεων εξουσίας και δύναμης εγκαθιδρύει σχέσεις ισότητας και δικαιοσύνης.
Η Πηγή του Δικαίου, που προσδίδει ηθική αξία σε όλες τις αποφάσεις και τις ενέργειες του πολιτεύματος της άμεσης δημοκρατίας, είναι ο άνθρωπος ως αξία καθεαυτόν, ως αυταξία, ποτέ αναλώσιμος,  ποτέ μέσο, πάντοτε σκοπός, ο τελικός σκοπός.
Το κύτταρο της Άμεσης Δημοκρατίας είναι η Λαϊκή Συνέλευση.
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις αποτελούνται από συγκεκριμένους πολίτες, (του Δήμου ή του Δημοτικού Διαμερίσματος Δ.Δ.), οι οποίοι συνέρχονται τακτικά από κοινού και συγκροτούν πολιτικό σώμα, την Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου ή του Δ.Δ.
Κάθε Λαϊκή Συνέλευση αναδεικνύει με κλήρωση έναν ανακλητό Πληρεξούσιο, με θητεία μέχρι ένα χρόνο χωρίς δικαίωμα παράτασης, ή επανακλήρωσης προ της παρέλευσης δεκαετίας.
Οι ανακλητοί Πληρεξούσιοι, έως 500, συγκροτούν την Λαϊκή Εθνοσυνέλευση, ανώτατο όργανο της λαϊκής εξουσίας σε εθνικό επίπεδο.
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις και η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση είναι το αυθεντικό υποκείμενο, πηγή και εντολέας κάθε εξουσίας, εκφράζουν την γενική θέληση και υπηρετούν το γενικό συμφέρον όλων των πολιτών αντίστοιχα στο τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης και των Λαϊκών Συνελεύσεων νομιμοποιούνται και ισχύουν εφ’ όσον είναι δίκαιες, έχουν ηθική αξία, δηλαδή εφόσον υπηρετούν την πηγή του δικαίου που είναι ο άνθρωπος.
Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη εξαγοράσει το σύνολο των Ελληνικών Τραπεζών στο πολλαπλάσιο της αξίας τους. Η καθυστέρηση εθνικοποίησης των τραπεζών με κοινωνικό έλεγχο είναι έγκλημα, απιστία κατά του Δημοσίου, και οι ένοχοι  θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Η παιδεία, όπως και η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό, και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητος παιδεία για κάθε παιδί και νέο/α της χώρας. Ο σκοπός της παιδείας είναι η δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων, οι οποίοι γνωρίζουν να αναζητούν την γνώση και τελικά την σοφία. Η παιδεία είναι άσκηση ελευθερίας.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, δωρεάν και υψηλής ποιότητος, για κάθε κάτοικο της χώρας, με έμφαση στην πρόληψη της νόσου με την αλλαγή του νοσογόνου περιβάλλοντος.
Δεν αναγνωρίζουμε την υποχρέωση πληρωμής του χρέους, γιατί έχει ήδη εξοφληθεί από τον λαό της χώρας μας δύο και τρεις φορές, χωρίς ο λαός μας να το έχει δημιουργήσει και χωρίς να ἐχει ωφεληθεί από αυτό. Από την τραπεζική τοκογλυφία του Μάαστριχτ και τον ανατοκισμό την τελευταία 20ετία έχουμε πληρώσει το χρέος τουλάχιστον δύο φορές! Απαιτούμε την άμεση διαγραφή του χρέους στο σύνολό του.
Θυμίζουμε σε όλους ότι όχι μόνο δεν χρωστάμε στη Γερμανία, αλλά η Γερμανία μας χρωστάει. Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή όλων των πολεμικών υποχρεώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Θυμίζουμε ακόμη ότι μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο διαγράφτηκε χρέος της Γερμανία πολλαπλάσιο (16 φορές) του ΑΕΠ της, και πάλι έκανε στάση πληρωμών το 1990!
Η Γερμανία είναι ο μακράν ο μεγαλύτερος χρεοκοπημένος οφειλέτης όλων των εποχών!.
Κι ακόμη :Το Ευρώ δεν είναι νόμισμα μόνο της Γερμανίας, είναι νόμισμα και της Ελλάδας.
Μια χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει όταν το εξωτερικό της χρέος είναι σε ξένο νόμισμα, και έτσι χρεοκόπησε παλιότερα η Ελλάδα.
Αλλά μια χώρα δεν χρεοκοπεί, όταν το εξωτερικό της χρέος είναι στο δικό της νόμισμα. Γιατί, απλούστατα, μπορεί να εκδώσει νόμισμα, με το οποίο να αγοράσει και να διαγράψει το χρέος της!.  ¨Έτσι κάνουν σήμερα οι ΗΠΑ, έτσι έκανε πρόσφατα η Ιρλανδία.
Η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί αλλά και έχει νόμιμο δικαίωμα και επείγον καθήκον να εκδώσει Ευρώ,  για να διαγράψει το χρέος κα να αποφύγει τη χρεοκοπία! Οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν δεσμεύουν πλέον τη χώρα μας, αφού δεν τέθηκαν στην κρίση και δεν έχουν εγκριθεί από τον λαό μας, χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο για την υπερχρέωση και οικονομική υποδούλωσή μας, και αναθεωρούνται πάλι ερήμην μας και εναντίον μας.
Η έκδοση € με διαγραφή και πληθωρισμό του χρέους, και η δραστική υποτίμησή του €, είναι αναγκαία βήματα ρήξης και ανατροπής των ευρωπαϊκών συνθηκών στον δρόμο της οικονομικής και της πολιτικής απελευθέρωσης πρώτα της χώρας μας, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης.
Ιδιαίτερα  σήμερα που οι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας βρίσκονται στις πλατείες για να ανατρέψουν τις συνέπειες αυτών ακριβώς των ευρωπαϊκών συνθηκών, τις οποίες ποτέ δεν ενέκριναν και οι οποίες συστηματικά χρησιμοποιούνται ερήμην τους και σε βάρος τους.
Πρώτο μέτρο είναι η έκδοση 52 δις €, εξόφληση των 40 δις του 1ου μνημονίου, ακύρωση της δανειακής σύμβασης, διαγραφή του μνημονίου, και απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία της τρόικας, εκδίωξη των τροϊκανών και των συνεργών τους. Με τα υπόλοιπα 12 δις € εξοφλείται το δάνειο που λήγει τον Ιούλιο, ακυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο και αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας.
Τέλος τονίζουμε σε όλους, ντόπιους και ξένους, ότι : Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, δεν εκπροσωπεί τον λαό αυτής της χώρας. Οι αντισυνταγματικές, άδικες και παράνομες αποφάσεις και πράξεις της θα ακυρωθούν σύντομα στην πράξη από τον λαό. Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς να εκποιήσει ή να ιδιοποιηθεί την δημόσια περιουσία, ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειονότητας του λαού.
Θα χάσουν τα χρήματά τους όσοι βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες. Δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, και θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα.
Καλούμε όλο το λαό να πλημμυρίσουμε όλοι μαζί τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας και να ανατρέψουμε στην πράξη όλα τα μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενεών. Καλούμε σε κίνημα ανυπακοής, μη συνεργασίας, μη συμμόρφωσης, και ανατροπής των άδικων νόμων.
Καλούμε τον κυρίαρχο λαό να καταλάβουμε όλοι μαζί όλους τους Δήμους, και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ.) των μεγάλων δήμων όλης της χώρας, να συγκροτήσουμε Λαϊκή Συνέλευση σε κάθε δήμο και κάθε Δ.Δ., και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να εγκαταστήσουμε θεσμούς λαϊκής εξουσίας, ανατρέποντας στην πράξη τους άδικους νόμους και την έκπτωτη κυβέρνηση, όπως έχουμε όλοι συνταγματική υποχρέωση, και να εγκαταστήσουμε έτσι την μόνη νόμιμη εξουσία, την εξουσία του κυρίαρχου λαού.


Όλη η εξουσία ανήκει τώρα στις Λαϊκές Συνελεύσεις!
Οι νόμοι τους είναι άδικοι, δίκαιοι είναι οι αγώνες μας.
Και όταν οι νόμοι είναι άδικοι, η εξέγερση είναι καθήκον.
Για να ξαναγραφτεί η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία, αυτή τη φορά από τους λαούς!

Πηγή: http://real-democracy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...