Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι Ρομπέν του ρεύματος στη Βέροια!

Οι «Πολίτες της Βέροιας» έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μία εβδομάδα και παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια, ενώ οι οικογένειες που μένουν σε αυτά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Εφτιαξαν ένα δίκτυο συγκέντρωσης πληροφοριών, μέσω τηλεφώνου, και μόλις εντοπίσουν κάποια τέτοια περίπτωση οργανώνουν την ανάλογη επιχείρηση. Συγκεντρώνονται στην εν λόγω οικοδομή, με παρέμβαση στον μετρητή επανασυνδέουν το ρεύμα, ενημερώνουν σχετικά την οικογένεια που ζει στο διαμέρισμα, με μήνυμα από το θυροτηλέφωνο, και αμέσως απομακρύνονται.

Σε κρυφτούλι με τη ΔΕΗ εξελίσσονται οι ακτιβισμοί των «Πολιτών της Βέροιας», που επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά με οικονομικά προβλήματα, κι έρχεται μετά η ΔΕΗ για να το κόψει ξανά.  

Για να κάνουν γνωστή την ταυτότητά τους αφήνουν «αποτύπωμα» στον μετρητή, που είναι ένα αυτοκόλλητο, το οποίο γράφει: «Πολίτες της Βέροιας. Κοινωνική Αλληλεγγύη. Συνδέουμε το ρεύμα».
Οι «Πολίτες της Βέροιας» διατηρούν την ανωνυμία τους και ξεκαθαρίζουν ότι ποτέ δεν λειτουργούν για προσωπικό τους όφελος. Δηλαδή δεν επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε δικά τους διαμερίσματα.
Από όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα επανασύνδεσαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε κατάκοιτο ηλικιωμένο, ύστερα από πεντάμηνη διακοπή, σε άνεργο, σε χωρισμένη μητέρα και σε άλλους αναξιοπαθούντες.
Η ΔΕΗ αντελήφθη μόνο μία τέτοια περίπτωση και συνεργείο της έκοψε και πάλι το ρεύμα, όπως μας είπε ο διευθυντής της ΔΕΗ στον νομό Ημαθίας Παύλος Τσακαλίδης. Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που θα διαπιστώνεται ότι έχει γίνει παράνομη επανασύνδεση.
Γνωρίζουν ότι «παρανομούν» οι «Πολίτες της Βέροιας», όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επανασυνδέσεις. Επικαλούνται τη φράση της κυβέρνησης «είμαστε σε πόλεμο» και σημειώνουν πως σε συνθήκες πολέμου τέτοιες ενέργειες επιβάλλονται για να προστατευθούν τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
Ολες οι πράξεις που αξίζει να κάνει κάποιος είναι έκνομες, το μόνο που επιτρέπεται είναι να κάθεσαι στην τηλεόραση και να βλέπεις τούρκικα σίριαλ, επισημαίνουν. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...