Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία Νεφροπαθών: "Δεν ανεχόμαστε να ψοφήσουμε σαν τα ποντίκια"!



«Ο ΕΟΠΥΥ ΥΨΩΝΕΙ ΚΑΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ »
Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνικής αναλγησίας και της αδιαφορίας για τις ζωές των πασχόντων. Δεν τους φτάνει που..
δεν εξαιρούν τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή μεταμόσχευση), τους πιο βαριά χρονίως πάσχοντες στην ελληνική κοινωνία, από τα χαράτσια μείωσης των πενιχρών εισοδημάτων τους και τις μειώσεις των συντάξεων αναπηρίας.




Έρχεται τώρα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω του προτεινόμενου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ (Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και βάζει γεωγραφικό όριο στην πρόσβαση των νεφροπαθών στις μονάδες αιμοκάθαρσης, μέσω του καθορισμού πλαφόν στα έξοδα μετακίνησης τους χωρίς να προτείνει άλλη λύση, καταδικάζοντας εκατοντάδες αιμοκαθαιρόμενους στην φυσική ή και οικονομική τους εξόντωση. Με αυτή την αντίληψη, για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία ανοίγει σύγχρονο ΚΑΙΑΔΑ, ρίχνοντας στη βορά των θηρίων, τους βαριά πάσχοντες που δεν μετανάστευσαν στα αστικά κέντρα, αλλά έμειναν στις αγροτικές και ακριτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειες τους. Οι νεφροπαθείς χρειάζονται έμπρακτα την αλληλεγγύη που τόσο βάναυσα τους στερούν οι σύμβουλοι - golden boys του Υπουργείου και της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων , εντάσσοντας αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση στον κανονισμό.


Αν το υπουργείο θέλει να μειώσει τους νεφροπαθείς στην Ελλάδα ας βγει και να το πει, ας καθορίσει πόσους αιμοκαθαιρόμενους θέλει και στους άλλους ας τραβήξει το καλώδιο που τους συνδέει με τη ζωή.




ΟΜΩΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ !


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΩΝΤΟΝΕΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.


Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Καραγκιόζης Χρήστος Γεωργιάδης Κοσμάς


Βασ.Ηρακλείου 28
Τ.κ. 54624 Θεσσαλονίκη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...