Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ!!! ΠΕΤΕΝ-ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, υπερτόνισε την...αντιστασιακή του δράση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ήταν- δεν ήταν...15 χρονών, προκειμένου να εκφράσει την "ντροπή" του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την χθεσινή παρέλαση.
Δεν γνωρίζουμε εάν έχει γραφεί μέλος σε κάποια αντιστασιακή οργάνωση ή εάν έχει κάποιο πιστοποιητικό ότι υπήρξε πράγματι αντιστασιακός! 
Πάντως το ότι  ο κ. Παπούλιας υπήρξε αντιστασιακός στην εφηβεία του (εάν υπήρξε), αυτό δεν αποτελεί διαβατήριο διαρκείας για τον πατριωτισμό του!
Αντιθέτως, ο βίος  του Παπούλια ακολουθεί παράλληλη πορεία με των παρακάτω δοσιλόγων:
1. Ανρί Φιλίπ Πετέν: Ανακηρυχθείς εθνικός ήρωας της Γαλλίας, στον οποίο απενεμήθη ο τίτλος του στρατάρχη κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, γνωστός από την μάχη του Verten. Μετά την ήττα της Γαλλίας όμως από τους Γερμανούς, ο Φιλίπ Πετέν έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό των Γερμανών και του Χίτλερ, διορίσθείς  μάλιστα  Πρωθυπουργός της κατοχικής Κυβέρνησης, γνωστής και ως Κυβέρνησης του Βισύ!!!

Στην φωτογραφία, βλέπουμε τον 84χρονο τότε Πετέν μαζί με τον Χίτλερ, σε θερμή χειραψία!
Με την λήξη του πολέμου, ο δοσίλογος Πετέν συνελήφθη, δικάσθηκε και καταδικάσθηκε εις θάνατον! Του έδωσε χάρη ο Ντε Γκωλ, μετατρέποντας την ποινή του σε ισόβια κάθειρξη! 

2. Γεώργιος Τσολάκογλου: Φημισμένος στρατιωτικός, γνωστός και από την μάχη τουΜόροβα κατά την οποία κατετρόπωσε τους Ιταλούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν όμως ο μοιραίος τότε αντιστράτηγος, που συνθηκολόγησε με τους Γερμανούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εκείνοι εισέλαβαν την χώρα μας, διορισθείς μάλιστα πρώτος κατοχικός Πρωθυπουργός (κάτω φωτό από βικιπεδία). 

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου
(καθιστός δεξιά) συζητά με τον Γερμανό στρατηγό Γιοντλ (καθιστός δεύτερος από αριστερά) και τον Ιταλό στρατηγό Φερρέρο (προς τα δεξιά με την πλάτη προς τον φακό) το τρίτο και οριστικό πρωτόκολλο παράδοσης της Ελλάδας στη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία. Θεσσαλονίκη23 Απριλίου1941
Σχόλιο Παρατηρητή: Ο στρατηγός Γιοντλ ήταν ένας εκ των δύο στρατηγών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης και απηγχονήσθη (ο άλλος  ήταν ο Κάϊτελ). 
 
Μετά την απελευθέρωση ο Γ. Τσολάκογλου συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε εις θάνατον. Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια και πέθανε στην φυλακή το 1948.

3. Κάρολος Παπούλιας: Ο πρώην αντιστασιακός (κατά δήλωσή του ιδίου) στα εφηβικά του χρόνια, είναι ο σημερινός 82 ετών Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που με την δική του δωσίλογη στάση, επέτρεψε την εγκατάσταση των νέων κατοχικών γερμανικών δυνάμεων στη χώρα. 

Έχει ανοίξει την κερκόπορτα, αφήνοντας να περάσουν οι Γερμανοί που υποδουλώνουν την Πατρίδα και εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες. Ενώ θα όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθεί να υπογράψει όλους τους αντιδημοκρατικούς νόμους που παραβιάζουν το Σύνταγμα, συντάχθηκε με τους νέους κατακτητές που οδηγούν τους Έλληνες στον όλεθρο και καθιστούν τη χώρα κατεχόμενο προτεκτοράτο.
Διαμαρτυρήθηκε μόνον όταν τον αποδοκίμασε ο λαός! Ντροπή! 

indobserver
http://www.triklopodia.com/2011/10/vioi-paralliloi-peten-tsolakoglou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...