Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μαζική διαδήλωση μαθητών στο κέντρο της Κατερίνης



Περίπου 2.000 μαθήτριες και μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Κατερίνης κατέκλυσαν σήμερα 14.10.2011 το κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας. Με μαχητικά συνθήματα όπως : «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των μαθητών η πάλη θα την σπάσει» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73» διαδήλωσαν εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους συμμαθητές τους των 15μελών συμβουλίων, οι οποίοι κλήθηκαν χθες από την Εισαγγελία Κατερίνης για να τους γίνουν συστάσεις σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων.

Συστάσεις σε διευθυντές σχολείων, μαθητές και γονείς έκανε χθες το μεσημέρι η Εισαγγελία Κατερίνης, που κάλεσε τόσο τους διευθυντές σχολείων όσο και τους προέδρους από τα 15μελή των μαθητών.

Όπως έγινε γνωστό η Εισαγγελία προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των μαθητών αλλά και των διευθυντών των σχολείων, των συνεπειών που θα έχει η συνέχιση των καταλήψεων στα σχολεία.

Την έντονη διαμαρτυρία της για πρόσκληση ανηλίκων στην Εισαγγελία, χωρίς τη συνοδεία του γονέα τους, κατέθεσε η ΕΛΜΕ Πιερίας, ενώ παρεβρίσκονταν εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, ανοίγει την πόρτα των σχολείων στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να σταματήσουν οι καταλήψεις στα σχολεία.

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του ο κ. Τέντες επισημαίνει ότι οι συμπεριφορές αυτές έχουν αξιόποινο χαρακτήρα και στοιχειοθετούν τα εγκλήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής, τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ως προς τη βεβαίωση των εγκλημάτων και την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, τους συστήνει να ζητούν «τη συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι οποίοι κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις».

Πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν απέκλειαν στην περίπτωση που «παραγίνει το πράγμα» να διωχθούν οι διευθυντές των σχολείων για παράβαση καθήκοντος. Εάν, δηλαδή, οι διευθυντές αρνηθούν να κάνουν δήλωση ότι το σχολείο τους τελεί υπό κατάληψη, στοιχείο που απαιτείται για να γίνει η εισαγγελική παρέμβαση, τότε μπορεί και αυτοί να βρεθούν ποινικά υπόλογοι.

ΜΑΘΗΤΕΣ
Από τις 12 το μεσημέρι περίπου μέχρι και τις 3 έξω από το δικαστικό μέγαρο παρέμειναν εκατοντάδες μαθητών των σχολείων της Κατερίνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κληθέντες από την Εισαγγελία συμμαθητές και διευθυντές των σχολείων τους.


Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα και ανήρτησαν πανώ ενώ αμέσως μετά την αποχώρηση τους από το δικαστήριο, τόνισαν πως θα συνέλθουν τα μαθητικά συμβούλια για να καθορίσουν τη στάση τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...