Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Διαστρέβλωση των εθνικών επετείων καταγγέλλει ο Μανώλης Γλέζος

Σε δήλωση του για τον εορτασμό των εθνικών επετείων και τις σχετικές παρελάσεις ο Μανώλης Γλέζος, υπογράμμισε ότι τόσο ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου όσο και αυτός της 25ης Μαρτίου τιμούν τους αγώνες του λαού, αλλά έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις υποταγής προς την εκάστοτε κρατική εξουσία. 

«Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.
Τόνισε όμως ότι η επίσημη πολιτεία, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές σε «εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα».
«Καταγγέλλω αυτή τη διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων και ζητώ όπως οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της θυσίας» κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος.

Πηγή: "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...