Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Θέμα 3ο Σχετικά με την απόφαση του Δήμου Κατερίνης για εκποίηση 45.000τμ στην Παραλία

Στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης  6/7/2011 παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας,Πέλλας,Ημαθίας κύριος Δειδαμενίδης προκειμένου να αναπτύξει τους λόγους της αντίθεσης της Ένωσης  με την επιχειρούμενη εκποίηση.Υπενθυμίζουμε εδώ ότι αντίθετοι με την εκποίηση είναι α) όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου β) Το Τοπικό Συμβούλιο Παραλίας  γ) η 'Ενωση Ξενοδόχων Πιερίας δ) η Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων .....και φυσικά ΟΛΟΙ  ΕΜΕΙΣ.
Ο κύριος Βειδαμανίδης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι οι λόγοι της αντίθεσης είναι
1) Η έκταση θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μεγάλης τουριστικής μονάδα σε μια περιοχή που είναι οικιστικά κορεσμένη και μάλιστα στερείται βασικών υποδομών (πχ χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, χώρους πρασίνου, προβλήματα με τις πλημμύρες κτλ).
Χρέος του Δήμου είναι να κάνει Υποδομές και όχι τον Κτηματομεσίτη.
2) Οι μεγάλες τουριστικές μονάδες (και εξαιτίας της πρόσβασης που έχουν στις  επιδοτήσεις και στους επενδυτικούς νόμους) με τις εξωπραγματικές εκπτώσεις που δίνουν στα τουριστικά γραφεία οδηγούν στον μαρασμό τους δεκάδες μικρούς επαγγελματίες του κλάδου,που έχουν καταχρεωθεί προκειμένου να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν τις κατά κύριο λόγο οικογενειακές τους επιχειρήσεις ενώ δε συμβάλλουν με τον τρόπο που δημιουργούνται στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού.
Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ακόμα τα εξής ζητήματα :

1) Γιατί ο Δήμος δεν προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκείμενου να διεκδίκησει από το Kράτος
τα κονδύλια που δικαιούται και προχωρά στην "εύκολη" λύση της εκποίησης της δημοτικής περιουσίας;
Γιατί δεν κλείνει πχ για 48 ώρες το Δημαρχείο, γιατί δεν ζητά συμπαράσταση απο τους δημότες όπως κάνουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα ?
2) Σε ποιους εργολάβους, για ποια έργα και πού, πόσο  στοίχισαν και πώς χρωστά ο Δήμος Κατερίνης  13.000.000?
(για εκατομμύρια ευρώ μιλάμε, αν μιλούσαμε για δραχμές θα λέγαμε 4 ΔΙΣ  745 ΕΚ)
ΑΜΥΘΗΤΟ ΧΡΗΜΑ Ε... !

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση πολίτη ο οποίος υποστήριξε ότι
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ , ΟΛΗ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  (ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ).
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !

Μετά από όλα αυτά η Συνέλευση των Αγανακτισμένων αποφάσισε :

 Να γραφτεί σχέδιο ψηφίσματος και να κατατεθεί για συζήτηση καί στην επόμενη Γενική Συνέλευση με το οποίο :

1) ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣEI ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ

2) ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣEI ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 13.500.000 ΕΥΡΩ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

3) ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Και τέλος ομάδα των Αγανακτισμένων θα παρακολουθεί τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  Κατερίνης  για το θέμα της εκποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...