Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση του Σχέδιου Νόμου «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος»

"Τίθεται από σήμερα 28 Ιουλίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

Σε κάθε αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός αναδεικνύει περιοδικά τους εκπροσώπους του στη Βουλή και, δι’ αυτής, την κυβέρνηση. Η βούλησή του της εξασφαλίζει την πολιτική νομιμοποίηση στις αποφάσεις που λαμβάνει, γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να εκφράζεται όχι μόνο με τη διενέργεια γενικών εκλογών αλλά και με προσφυγή σε δημοψήφισμα. "

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης την πρόσκληση για δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Μπείτε στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης και στείλτε τα σχόλια και τις προτάσεις σας για το θέμα (ελπίζοντας ότι θα "ληφθούν υπ' όψιν").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...