Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια!


Ακόμα και ο Ελεύθερος Τύπος, όργανο της σκληρής δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, αναγκάζεται εμμέσως και… ανάμεσα στις γραμμές να «ομολογήσει» τι ακριβώς πέτυχαν εχθές στις Βρυξέλλες. Διαβάστε προσεκτικά το φαινομενικά «θετικό» κείμενο, σταθείτε στα «μαυρίσματα» που έχουμε κάνει και θα δείτε την αλήθεια να αποκαλύπτεται μπροστά σας: α) υπεράσπιση της νομισματικής σταθερότητας, β) προστατεύει το κοινό νόμισμα, γ) να εφαρμόσει πολύ αυστηρά το πρόγραμμα προσαρμογής, δ) ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια. Δεν έσωσαν το λαό αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, ούτε την πατρίδα. Το ευρώ και τα κεφάλ(α)ια τους πασχίζουν να σώσουν… [Ακολουθεί το editorial του Ελεύθερου Τύπου]:

ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ξεκάθαρα ότι η βούλησή τους είναι η υπεράσπιση της νομισματικής σταθερότητας της ευρωζώνης. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι ισχυροί συμφώνησαν στην εξεύρεση κοινής λύσης, η οποία προστατεύει το κοινό νόμισμα και περιορίζει σημαντικά την απειλή για μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Βεβαίως, είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος, όμως η χθεσινή Σύνοδος αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου της ευρωζώνης.
Αναμφίβολα, το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε από τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά μια σημαντική θετική εξέλιξη για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Παράλληλα, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση και να οδηγηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης, μέσα από συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και κίνητρα που επιβάλλεται να δοθούν.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεσμεύθηκε και χθες να εφαρμόσει πολύ αυστηρά το πρόγραμμα προσαρμογής. Εάν, όμως, συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική και τα εγκληματικά λάθη, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τη βοήθεια του ξένου παράγοντα. Είναι φανερό ότι το αντίτιμο για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας είναι ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια – όση είναι η παράταση που μας δόθηκε για την αποπληρωμή του χρέους. Εφόσον, ωστόσο, η διάσωση της οικονομίας δεν συνοδευθεί από τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι η τελευταία ευκαιρία θα πάει χαμένη, καταδικάζοντας τους Ελληνες στη φτώχεια και τη δυστυχία, στο βωμό της ευημερίας των αριθμών.
Πηγή: www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...