Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά 11/07/2011




Συμμετοχή της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά στις κινητοποιήσεις 17/7 & 24/7 2011.  – πέρασε παμψηφεί
Πορεία μέχρι τον ΗΣΑΠ στις 17/7 ώστε να κατεβούμε συγκροτημένα και δυναμικά. – πέρασε παμψηφεί
Κείμενο καταδίκης της απαγόρευσης του απόπλου «Ένα καράβι για τη Γάζα». – πέρασε παμψηφεί

Να γραφεί ένα κείμενο που θα καταδικάζει το κατέβασμα του πανό της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά, από τον «δημοκράτη» δήμαρχο της πόλης. – πέρασε παμψηφεί
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
·         Πέμπτη 14/7 : Θεατρική παράσταση «Το αφεντικό έχει πάντα δίκαιο» και μουσική βραδιά. – πέρασε με πλειοψηφία (ένα λευκό).
·         Δευτέρα 18/7: Θεατρικό δρώμενο και προβολή ντοκιμαντέρ Deptocracy. – πέρασε παμψηφεί
·         Τρίτη 19/7: Συζήτηση με θέμα «Δημόσιο χρέος και μνημονιακές πολιτικές». Αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση με πάνελ (25 υπέρ του να γίνει με πάνελ και 19 κατά). Υπήρχαν δυο προτάσεις για τη σύσταση του πάνελ. Πρόταση πρώτη : Τσακαλώτος – Μινακάκης. Πρόταση Δεύτερη: Γρηγορόπουλος – Χουντής. Αποφασίστηκε τελικά να συμμετέχουν και οι τέσσερεις ομιλητές στο πάνελ με εισηγήσεις – τοποθετήσεις των δέκα λεπτών ώστε να υπάρχει η ιδία ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν.  (3 κατά – 41 υπέρ)
Οι προτάσεις για δράσεις πιο συγκεκριμένες σε δημόσιους φορείς, παρεμβάσεις κτλ μετατέθηκαν για την επόμενη συνέλευση.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
11-07-2011

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απαγόρευση του απόπλου στο στόλο του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα».
Τη στιγμή που η ελληνική αστική τάξη δίνει έμπρακτα δείγματα υποταγής και ενεργούς συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ευρύτερα, αλλά και ειδικότερα στη κρεατομηχανή του Ισραήλ, ο λαός δίνει τη σημαντικότερη μάχη επιβίωσης τους τα τελευταία χρόνια.
Με συνείδηση ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι η συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής, λέμε ότι κανείς λαός δεν είναι μόνος.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε τον άμεσο απόπλου του στόλου «Ένα καράβι για τη Γάζα».
Συμμετέχουμε στην πορεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...