Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η επιστολή "καταπέλτης" των αγανακτισμένων Καλαμάτας στις επιθέσεις της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αναζητείστε κ.κ.του ΠΑΣΟΚ τη χαμένη αξιοπρέπειά σας!
Δημιουργήθηκε: 22/07/2011 23:41
Η απάντηση των «αγανακτισμένων Καλαμάτας» στην ανακοίνωση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας , που είχε στραφεί εναντίον στο δικαίωμά τους για διαμαρτυρία, εναντίον στο δικαίωμά τους για καταγγελκία των αδιέξοδων Κυβερνητικών  επιλογών, που ήταν και η αιτία που τους ώθησε σε αυτόν τον τρόπο ειρηνικής διαμαρτυρίας.
«Έχετε δίκιο αγαπητοί κύριοι υποστηρικτές της κυβερνητικής αδιαλλαξίας και αλαζονείας. Οι διαμαρτυρίες του λαού δεν ταιριάζουν στην "κοινοβουλευτική δημοκρατία σας", που πλέον, ύστερα από την κοινοβουλευτική εκτροπή που διαπράξατε, έχασε και την επίφαση δημοκρατίας που είχε.

Οι όροι δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες χάνουν το νόημά τους αν δεν υποστηρίζονται από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι η λαϊκή βούληση έχει αντικατασταθεί από τους κομματικούς μηχανισμούς, την ενισχυμένη αναλογική και εκπροσώπους που παίρνουν "γραμμή" από οπουδήποτε αλλού εκτός από το λαό. Προφανώς και αμφισβητούμε το ρόλο ενός κοινοβουλευτικού λειτουργού όταν αυτός δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση όπως θα όφειλε. Πόσο μάλλον όταν προεκλογικά ψευδόταν ασυστόλως όσον αφορά στις προθέσεις του. Ξεχνάτε εύκολα το «λεφτά υπάρχουν» με το οποίο υφαρπάξατε την Λαϊκή εντολή διακυβέρνησης. Ξεχνάτε πως το 80 και πλέον τις εκατό του κόσμου, είναι αντίθετο με την πολιτική σας. Ξεχνάτε ακόμα, και αυτό είναι τραγικό, πως και αύριο εδώ θα είμαστε.
Η έκφραση «Ο βιασμός της βούλησης εκλεγμένων αντιπροσώπων μας δεν ανήκει στο σήμερα» είναι τουλάχιστον ειρωνική. Με ανεργία μεγαλύτερη του 25 %, αδυναμίες και ανισότητες στο ασφαλιστικό σύστημα, ελαστικού τύπου εργασιακές σχέσεις και τραγικές ελλείψεις στου τομείς της υγείας και της παιδείας, με την απόλυτη ατιμωρησία όλων των πολιτικά και ποινικά υπεύθυνων για την κατάντια μας, ο βιασμός αφορά μάλλον την ζωή και το μέλλον του πολίτη και όχι της ανύπαρκτης βούλησης των «δήθεν εκπροσώπων» του. Και λέμε δήθεν, γιατί κάθε Αντιπρόσωπος του Λαού σε μια δημοκρατία, δεν έχει προσωπική βούληση, αλλά οφείλει να μεταφέρει τη Λαϊκή βούληση, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν ακριβώς αντίθετη από τη στάση των βουλευτών σας. Επομένως, εσείς καταπατάτε κάθε δημοκρατικό θεσμό.
Στην ανακοίνωση σας δεν περιγράφετε που και με πιο τρόπο ξεπεράστηκαν τα όρια της ευπρέπειας ώστε να το αντιληφθεί και να το κρίνει ο αναγνώστης. Οι μαρτυρίες και το οπτικοακουστικό υλικό διαψεύδουν πανηγυρικά τις κατηγορίες σας. Αλλά δεν φαίνεται να δείχνετε παρόμοια ευαισθησία και απέναντι στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που βασανίστηκαν ανηλεώς από τις ομάδες καταστολής του Αρχηγού σας, που ψεκάστηκαν με τόνους καρκινογόνα χημικά, μέσα φυσικά στα πλαίσια της στρεβλής σας αντίληψης για τους αγώνες του Λαού για την κατάκτηση της Δημοκρατίας που τόσο κίβδηλα επικαλείσθε. Τα καταδικάζετε αγαπητοί κύριοι ή όχι;
Οι αξίες μας περιέχουν και την ευπρέπεια και το ήθος και την ευγένεια και τον πλούτο και πολλές άλλες έννοιες όπως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και όχι εσείς, που τον πλούτο τον ορίζετε ως κατοχή χρήματος και συναφών «αξιών». Άξιος ο μισθός σας. Σας καλούμε να αναζητήσετε τη χαμένη αξιοπρέπεια, τις αρχές και το ήθος σας. Ίσως έτσι μπορέσετε να καταπολεμήσετε την υπεροψία σας και να πράξετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πολιτών αυτής της χώρας και όχι με αυτές των αφεντικών σας. Σας καλούμε λοιπόν να παραιτηθείτε τώρα. Είναι το ελάχιστο και πιο τίμιο που μπορείτε να πράξετε πλέον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...