Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μήνυμα από Λονδίνο για το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους Πολίτες


Μήνυμα από το Λονδίνο στο Σύνταγμα26/07/2011


Σε αυτή την εποχή της μεγάλης σύγχυσης και της παραπληροφόρησης υποχρεούμαστε να αντιδράσουμε δυναμικά στα θέματα που αγγίζουν όλους μας ως πολίτες του κόσμου, ως ανθρώπινα όντα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Πλατεία Συντάγματος και απευθύνουμε κάλεσμα για ενίσχυση των ομάδων του δικτύου για πραγματική δημοκρατία τώρα σε όλη την Ευρώπη.
1. Καταδικάζουμε την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δεν λένε την αλήθεια για την Ελλάδα, ισχυριζόμενα ότι η βία ξεκίνησε από τους διαδηλωτές ενώ υπάρχουν πάμπολλες πηγές που επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική αστυνομία έδρασε καταπιεστικά κατά του πλήθους, χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά, τιμώρησε και χτύπησε διαδηλωτές χωρίς λόγο, επιτέθηκε εντός καταστημάτων και συνέλαβε ακόμα και ανθρώπους που δεν συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες. Η 29η Ιουλίου ήταν στην πραγματικότητα ένας χημικός πόλεμος ενάντια στους διαδηλωτές.

2. Καταδικάζουμε τις πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης: 1) Την αποδοχή των απαιτήσεων της ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ Τρόικας ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. 2) Τη στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που αποκάλεσε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού «απατεώνες» ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ανοιχτά πως αν η αστάθεια συνεχιστεί θα πρέπει να κληθεί ο στρατός για να προστατέψει τις τράπεζες από τον κόσμο. Αναρωτιόμαστε ποιος θα προστατέψει τον κόσμο από την κανίβαλη εξουσία των τραπεζών.
Η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν παγιδευτεί σε πολιτισμικά στερεότυπα, που καλλιεργούνται από τα μ.μ.ε. και οι άνθρωποι οδηγούνται στην πεποίθηση ότι το οικονομικό χάλι έχει να κάνει με τις συνήθειες των λαών. Φυσικά αναγνωρίζουμε την αποτυχία να αναγνωριστούν οι προειδοποιήσεις εγκαίρως, όπως και στο παρελθόν διαλέξαμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα και ότι οδηγούμασταν σε μια καταστροφική οικονομική παγίδα θανάτου προς όφελος των ιδιωτικών τραπεζών και των διεθνών καιροσκόπων. Οπότε καλούμε τους λαούς να ξεσηκωθούν και να περιφρονήσουν την απάθεια και τον καταναλωτισμό. Είναι καιρός να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, τελειώνοντας την εξουσία του καπιταλισμού πάνω στις ζωές μας, οικονομικά και πολιτικά.
Αυτό που βιώνουμε είναι η φαύλη εφαρμογή ενός καταστροφικού οικονομικού μοντέλου στην Ευρώπη, με τον πιο αντιδημοκρατικό και προκλητικό τρόπο ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνουν οι λαοί παραπληροφορημένοι και ως εκ τούτου εύκολα χειραγωγούμενοι. Το τρέχον κοινωνικο-πολιτικό σύστημα στοχεύει στη μεγιστοποίηση του κέρδους και στην κοινωνικοποίηση του κόστους.
2. Στεκόμαστε στο πλευρό των ισπανών αγανακτισμένων που ήταν και είναι πηγή μεγάλης επιρροής και έμπνευσης, στο πλευρό των γάλλων και όλων όσων περνάνε δύσκολες στιγμές, στον ιρανικό λαό που πολεμά ένα αυταρχικό καθεστώς, στους Τυνήσιους και τους Αιγύπτιους που έδειξαν τον δρόμο προς την ελευθερία, στους λαούς της Συρίας, του Μπαχρέιν, της Υεμένης, του Μαρόκου… ο αγώνας είναι κοινός.
3. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας ακόμη στον λαό της Χιλής που παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των πανεπιστημίων. Το 2011 πολλές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα αλλά τα μ.μ.ε. τις αποσιώπησαν. Ο λαός της Χιλής έχει μια μεγάλη ιστορία αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση με πιο αξιοσημείωτη εκείνη του αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Πινοσέτ. Με αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μόνο λίγοι προνομιούχοι θα απολαμβάνουν ασφαλιστικά δικαιώματα, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας να διαλύσει τα όνειρα ολόκληρης της νεολαίας και θα καταδικάσει τις ερχόμενες γενιές σε αναλφαβητισμό.
4. Πιστεύουμε σε ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα ΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ όλων των πολιτών στην πολιτική ζωή, που θα πρέπει να είναι η κυρίαρχη αξία της ανθρώπινης κοινωνίας, αντί του χρήματος, της παραγωγικότητας και του οικονομισμού.
5. Υπάρχει μια αγγλική παροιμία «να πιάνεις τον ταύρο από τα δύο κέρατα». Σε απάντηση στην κρίση βλέπουμε αυτή την στιγμή και την πολιτική του εθνικισμού και του ευρωπαϊκού κρατικού φεουδαρχισμού να σηκώνουν τα αποτρόπαια κεφάλια τους. Ο εθνικισμός όπως κι αν εννοείται είναι διαιρετικός, ρατσιστικός και φασιστικός ακόμα, και ως εκ τούτου τελικά αντιδημοκρατικός. Με το παγκόσμιο κεφάλαιο τώρα να υπαγορεύει τις πολιτικές κάθε χώρας, η συνθήκη της Βεστφαλίας έφτασε στα όρια της. Την ίδια στιγμή ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ οποιαδήποτε πολιτική ένωση που θα μας επιβαλλόταν από το Ευρωπαϊκό σύστημα σαν λύση της κρίσης, που θα ζημιώσει κάθε χώρα ακόμα περισσότερο ακολουθώντας το ίδιο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ νεοφιλελεύθερο μοντέλο παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.
6.Αντ’αυτού θα αντικαταστήσουμε και θα αλλάξουμε τους χρεωκοπημένους θεσμούς με δημοκρατικές λαϊκές συνελεύσεις.
7.Ας καλέσουμε λοιπόν παντού λαϊκές συνελεύσεις! Για να εκφράσουμε την κοινή μας τοπική κυριαρχία, τον τρόπο για να φτιάξουμε μια νέα κοινωνία που συντηρεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα να ενώσουμε όλους τους λαούς σε έναν λαό που θα έχει την παγκόσμια ηγεμονία. Γιατί μόνον όταν το παγκόσμιο κεφάλαιο θα υπερκεραστεί από τη λαϊκή εξουσία, τότε θα τελειώσουν η φτώχεια, η πείνα, ο πόλεμος και η καταστροφή του πλανήτη.


ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

Νομίζω ότι μπορώ να αλλάξω τα πράγματα.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε.
Για ειρήνη, ισότητα, ελευθερία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...