Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Θαυμάστε τους!

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα κατεβήκαμε Σύνταγμα. Μετά τα χθεσινά γεγονότα μάλλον το χρειαζόμασταν όλοι μας! Θέλαμε να είμαστε κοντά σε φίλους γνωστούς. Όχι για να δώσουμε κουράγιο ή οτιδήποτε άλλο αλλά πιο πολύ μάλλον να δηλώσουμε κυρίως στους εαυτούς μας ότι είμαστε πάντα εκεί!
Το κλίμα ήταν υπέροχο. Έβλεπες πρόσωπα αποφασισμένα, όχι εξοργισμένα! Κόσμος υπήρχε, συζητούσε γελούσε. Άλλοι καθισμένοι άλλοι όρθιοι. Ο πιο πολύς κόσμος ήταν στην ομάδα της Άμεσης Δημοκρατίας. Εκεί είμασταν κι εμείς. Και πολλά παιδιά από το φόρουμ εδώ. Συζητούσε ο κόσμος χαλαρά προτάσεις έπεφταν βροχή, ιδέες, και γενικά ήταν όλα πολύ όμορφα!
Αλλά ξαφνικά εμφανίστηκαν οι ''Αρχές'' (Όπως τους αποκαλούμε εμείς εδώ). Διμοιρίες των ΜΑΤ παρακαλώ! Για να κάνουν τι; Δεν καταλάβαινε κανείς! Τόσο πολύ φοβούνται τον λόγο των πολιτών πια; Η απάντηση είναι πως ναι! Αυθόρμητα έρχεται η απάντηση γιατί τελικά φοβούνται τον λόγο επειδή είναι ουσιαστικός! Επειδή ο λόγος μας μιλάει απλά από μόνος του στις καρδιές όλων! Χωρίς τα ατελείωτα ''θα'' και ''πρέπει''!

Θαυμάστε λοιπόν την Δημοκρατία του Κου Παπανδρέου και του Κου Παπουτσή. Ευχαριστούμε αγαπητοί ''ηγέτες'' αλλά δεν θα την πάρουμε! Η Δημοκρατία που ονειρευόμαστε, αγωνιζόμαστε, παλεύουμε δεν είναι αυτή που μας δείχνετε! Αυτήν κρατήστε την να την δείχνετε στους όποιους θαυμαστές έχετε.
Εμείς ρωτάμε απλά πράγματα. Έχετε βγει έξω ποτέ να πάτε σε μία ταβέρνα, σε ένα σούπερ μάρκετ; στην λαΙκή ίσως; Να πάτε να ψωνίσετε όπος τόσος κόσμος; Έχετε αναρωτηθεί πως στο καλό τα βγάζει ο κόσμος πέρα; Του κόβετε από εδώ, του κόβετε από εκεί, και το χειρότερο; Μονίμως μας γεμίζετε ψέμματα. Και από τα τόσα ψέμματα που λέτε έχετε καταντήσει να ζείτε μέσα σε ένα ατελείωτο ψέμα! Αυτό είναι το δικό σας παραμύθι και ζείτε μέσα σε αυτό! Μείνετε εκεί λοιπόν!
Εμείς έχουμε άλλες προτεραιότητες. Να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο για τις γενιές που έρχονται! Εμείς τουλάχιστον θα έχουμε την ικανοποίηση να λέμε (χωρίς να ντρεπόμαστε) ότι παλέψαμε, προσπαθήσαμε! Εσείς όμως δεν θα μπορείτε να το πείτε αυτό! Γιατί απλά ούτε εσείς οι ίδιοι δεν θα πιστεύετε τους εαυτούς σας!
Όλοι λοιπόν κάθε μέρα Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες! Και ας φέρνουν ΜΑΤ εισαγγελείς γραμματείς και φαρισαίους! Ένα θα τους λέμε και θα το λέμε με την γλώσσα που μιλάμε στην πλατεία στο πεζοδρόμιο: Δεν Μ Α Σ Α Μ Ε! Δεν υποχωρούμε στα ΠΙΣΤΕΥΩ μας! Ότι και αν κάνετε ότι και αν πείτε εμείς θα είμαστε πάντα εκεί! Στην Π Λ Α Τ Ε Ι Α!

Πηγή: http://www.real-democracy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...