Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Kάτι περίεργες συμπτώσεις για την χρεοκοπία της Ελλάδας...!

Πολύ μας έχει μπερδέψει αυτή η κυβέρνηση.
Μήνες τώρα μας έβαλαν στη ζωή λέξεις όπως spreads, CDS, «αναδιάρθρωση» κτλ. Για το τελευταίο μάλιστα, οι κυβερνώντες διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν συζητείται ένα σενάριο σαν και αυτό! Ωστόσο, το διατηρούσαν στην επικαιρότητα με νύχια και με δόντια, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στον κόσμο.

Τώρα, μας έβαλαν στη ζωή μας όρους όπως «επιλεκτική χρεοκοπία» και «μερική στάση πληρωμών». Για το πρώτο δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού ως οικονομικός όρος συναντάται μόνο στις διαβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης. Το μόνο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι η κυβέρνηση ήθελε να μας βάλει στο μυαλό τη λέξη χρεοκοπία, αλλά και στάση πληρωμών, προετοιμάζοντας το έδαφος για το αναπόφευκτο, όποτε και αν απαιτηθεί.

Και να θέλαμε να τους πιστέψουμε όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν μας αφήνουν οι ίδιοι!

Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται και πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους!

Στις 8 Ιουνίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος αποκάλυψε στον ...
Γ. Παπαδάκη ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών, η χρεοκοπία της χώρας πήρε παράταση για 3- 4 χρόνια από τώρα! (ΠΡΟΔΟΣΙΑ :Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας, να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια…)

Τότε, παρά τον αναβρασμό το θέμα ξεχάστηκε γρήγορα.

Αυτό όμως, πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το νέο δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα, ύψους αρκετών δις (που θα έχει αποφασιστεί ως τον Σεπτέμβριο) θα έχει διάρκεια έως το 2015. Με μια απλή μαθηματική πράξη, όλως τυχαίως φαίνεται να συμπίπτει με την ημερομηνία που έδωσε ο ... Κουκουλόπουλος!



Αυτό όμως, που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση έβαλε στη ζωή μας τους νέους οικονομικούς όρους, αλλά και τον τρόπο που προσπάθησε να τους βγάλει, κάνοντας λόγο για παρερμηνείες και τεχνικές παρεξηγήσεις.


Εμείς ρωτάμε: εφόσον τίποτα από αυτά δεν ισχύει, εφόσον δεν υπάρχει καμία συμφωνία για χρεοκοπία της χώρας (ακόμα και με τη συναίνεση κάποιων, στο οποίο θα επανέλθουμε σύντομα), γιατί λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου – περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» – και Παπανδρέου – για «μερική στάση πληρωμών» το ΔΝΤ ανακοίνωσε μελέτη για τη «στάση πληρωμών»!!!

Είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια έκθεση, δεν συντάσσεται μέσα σε μια μέρα. Συνεπώς, υπήρχε προετοιμασία ημερών ή και εβδομάδων. Το γεγονός ότι συνέπεσε η δήλωση Παπανδρέου με την έκθεση του ΔΝΤ, δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαία και χρήζει εξήγησης.

Φυσικά, το ότι δεν μας πείθει η κυβέρνηση, είναι στο ότι δεν έχει δείγματα ειλικρίνειας και στο παρελθόν. Οι «υπόγειες» συζητήσεις Παπανδρέου – Στρος Καν νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να αναφέρουμε, γύρω από τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον διεθνή οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...