Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ : 

Κείμενο για τα γεγονότα 28 και 29 Ιούνη

Η επίθεσή τους
 Η συμμορία της κυβέρνησης με τις πολιτικές της εφεδρείες, το κράτος, το κεφάλαιο, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική εξόντωσή μας. Η βίαιη επιβολή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αποτελεί ένα από τα όπλα της επίθεσης εναντίον μας.



Η48ωρη απεργία
Όσο αυτοί υποθήκευαν τις ζωές μας μέσα στο κοινοβούλιο, έξω απ’ αυτό, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυαν το κέντρο της Αθήνας, σε μια τεράστια διαδήλωση περικύκλωσης της βουλής. Ο αγωνιζόμενος και απεργός λαός διαδήλωνε για48 ώρες στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, απαντώντας έτσι στην τεράστια καταστολή που δέχτηκε.

Η απάντησή τους
Η κυβέρνηση αφού εκβίασε με τη χρεωκοπία και απείλησε με τανκς, κατέφυγε σε ένα όργιο καταστολής με απίστευτη βία απέναντι στον κόσμο που είχε κατέβει στην πλατεία για να μείνει. Οι τόνοι δακρυγόνων και ασφυξιογόνων σε χώρους όπως το μετρό, ακόμα και στα ιατρεία, οι συνεχείς προσαγωγές, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, τυφλές επιθέσεις σε διαδηλωτές ανεξαρτήτου ηλικίας, οι εφορμήσεις με μηχανές των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ σε πεζόδρομους και καταστήματα δηλώνουν τη δολοφονική τους πρόθεση απέναντι στους διαδηλωτές. Οι δυνάμεις καταστολής μας επιτέθηκαν ρίχνοντας 2860 χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 700 διαδηλωτές, χτυπώντας 4 φορές το ιατρείο του Συντάγματος, όπου 2 ασθενείς ενώ βρίσκονταν στο φορείο δέχτηκαν πέτρες από τα ΜΑΤ. Μόνο το ιατρείο του ΜΕΤΡΟ περιέθαλψε 500 άτομα, ενώ πάνω από 200 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μέσω του ΜΕΤΡΟ, λόγω του αποκλεισμού της πρόσβασης των ασθενοφόρων.Στην απεργία της 15 Ιούνη, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής απότο κεφάλι του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου, με αποτέλεσμα να χάσει ολικά την ακοή του.Έκαναν στο «σωρό» δεκάδες προσαγωγές από τις οποίες 17 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα υπέρογκα ποσά των εγγυήσεων για τους συλληφθέντες, η δημοσιογραφική τρομοϋστερία τωνΜ.Μ.Ε. και η κρατική καταστολή σε βάρος μιας κοινωνίας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα, συνομολογούν τον πανικό που διακατέχει ένα σύστημα που παραπαίει…

Η απάντησή μας
 Όλος αυτός ο κόσμος, οπλισμένος με πείσμα, αποφασιστικότητα, οργή και αλληλεγγύη, κατάφερε να παραμείνει στην πλατεία Συντάγματος και να τη διατηρήσει ως κέντρο αγώνα απέναντι στον πόλεμο, που εξαπέλυσαν εναντίον μας με τις ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Μάχες σώμα με σώμα, ασταμάτητος πετροπόλεμος, οδοφράγματα, συνθήματα και τραγούδια, ήταν η απάντηση των απεργών, των μεταναστών, των φοιτητών, που μάχονταν με κάθε τρόπο.Απέναντι στην κοινοβουλευτική δικτατορία χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν ξανά και ξανά το σύνθημα: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73».
 Η λεηλασία
Η βαρβαρότητα στη ζωή μας αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας με τις μαζικές απολύσεις, την ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ενέργεια κτλ).

Ούτε βήμα πίσω
Όσα κι αν επενδύσουν σε χημικά (900.000 € η νέα παραλαβή), όσους ένστολους φρουρούς κι αν προσλάβουν (4.000 την περίοδο που έχουμε την πιο βάρβαρη αντεργατική επίθεση και μπαράζ απολύσεων σε ΔΕΚΟ, δημόσιο, και ιδιωτικό τομέα.), όση προβοκάτσια κι αν επιχειρήσουν, όσους συναγωνιστές κι αν συλλάβουν, δε θα αφήσουμε τις πλατείες και τους δρόμους. Οικοινωνικοί αγώνες δεν καταστέλλονται, γιγαντώνονται απέναντι σε κάθε τι που τρώει τις ζωές μας.Αυτό το πολιτικό σύστημα που είναι επιστέγασμα ενός κοινωνικού συστήματος, το οποίο κάνει τους φτωχούς φτωχότερουςκαι τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ με συλλογικούς αγώνες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ 
ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΙΣΟΤΗΤΑΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δευτέρα και Πέμπτη στις 8μμ στην πλατεία δημαρχείου
www.sineleusiperisteri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...